Продавам: 1.Основи на економија (копија) 2. Трговско право (скрипта + книга копија) 3. Основи на сметководство 2019 (копија + прашања + материјали ) 4. Математика за економисти (збирка оригинал + книга копија и материјали) И било каква помош од мене околу предметите Цена на цел комплет е 800 ден. Ако не сме од исти град ќе ги испратам преку Карго на мој трошок. За повеќе информации, дм.
Некој да каже искуства и нешто повеќе за предметиве Основи на маркетинг, Менаџмент и Однесување на потрошувачите
Ги продавам следниве книги, подвлечени со најбитното за учење: Корпоративно финансиско известување- 150ден Демографија оригинал книга-250ден Управувачко сметководство 1 и 2- двете книги заедно 200ден Финансиски пазари и институции-150ден Деловно комуницирање- 150ден
Здраво дали некој знае квантитативни методи во финансии кој ќе го предава сега со оглед дека Тевдовски почнал во ММФ да работи.
Маркетинг и однесување на потрошувачи ти го предава Снежана. Јас лично го имав само маркетинг, и ти давам совет - слушај ја жената што ќе каже, пишувај белешки и ОБАВЕЗНО прави проект. Инаку повисоко од 6-ка амин. Биди присутна/ен на вежби, за тоа дава 10 поени, за проект мислам дава 10-20, бидејќи 2 проекти треба да правиш, книгата сама по себе е прелесна, а колковиумите се катастрофа. Извадено од контекст, преформулирано да немаш поима што да заокружиш а што не. УЧИ ФУСНОТИ! Се паѓаат на колоквиум. (ваљда и на испит, јас положив со колоквиуми). И учење книгата од А до Ш, нема ништо што не е битно. Не купувај скрипти, прашања, џабе се. Жената се дава. Јас со присуство, со 2 проекти, само што не бев на вежби извадив 8-ца. А учебникот го знаев на памет цел. Основи на менаџмент е друга прича. Лесно е, пази што кажува на предавања тоа и се паѓа на испит. Има отворени прашања 2-3 и лесни се, има флексибилност во тоа што да одговориш, и обично секоја година ги даваат истите, ќе ги најдеш по групите на фб кои се. Мене ми беше професор според смерот препишан Леонид Наков, ама типот искрено е многу досаден и предавањата кај него се тапа, па јас одлучив да си го сменам и да одам кај Дебарлиев. И го обожавав професорот, има и интеракција, и смешки, а и го бива за предавање искрено. Така да моја препорака, слушај си го Дебарлиев. Топ е. Учи најбитното, набројувања, дефиниции, не навлагај у детаљи - а маркетинг влагај во најмалиот детаљ, претпоставувам исто е и со однесување на потрошувачи дека истата го предава и тој предмет.
Dali kaj nas predavanjata za ovoj zimski semestar kje bidat online ili kje bidat so fizicko prisustvo??
Dali nekoj podaruva ili prodava knigi za 5 ti semestar finansiski menadzment (po moznost da e povleceno sto e potrebno za ucenje)
Продавам: Основи на маркетинг Основи на менаџмент Забележано што се паѓа на колоквиум/испит и плус прашања.
Може некој што се ИМА најавено на Microsoft Teams да ми пише или да пише овде пошто не можам да се најавам, а господата не креваат на телефон
Продавам книги за прва година: Основи на економија-книга (копија),збирка и прашања Основи на сметководство-книга 2019(копија),прашања и вежби Математика за економисти- збирка(оригинал) и книга (копија) Деловна етика-презентации и прашања што се паѓаат на испит