Економски факултет - Скопје

Discussion in 'Образование' started by LadyS, Jun 18, 2010.

1. Srekicka

Srekicka Популарен член

Сигурно ќе треба да се плаќаат и тие 1100 денари за книжен фонд, иако нели собираа петиции за да не и плаќаме. За прва година уписите почнаа од понеделникот и они си платија, па според тоа би требало да ги плаќаме сите останати години.

2. sanjalica

sanjalica Истакнат член

^ Пред малку прочитав дека на факс имало соопштение дека е намалено на 900 ден. Мене ме интересира, а ШТО со тие што веќе платија 1100??? Ќе им ги вратат парите? Или си ставија доволно во џеб?? :swear: :swear: :devil:

3. Srekicka

Srekicka Популарен член

Е не се нормални значи, на на секој можен начин не исцеди овој Економски :swear: . Е многу го намалиле, се прекршиле од 1100 на 900 |( . Зошто пак да плаќаме книжен фонд, кога на почетокот кога упишувавме година плативме и тогаш 700 денари мислам. Зарем 10-15 шифрарници и 2 тетратки во годината што ги трошиме се 1600 денари? Крадци!

4. sanjalica

sanjalica Истакнат член

^ Јас во тетратка не сум пишувала од прва година математика, а сега сум 4-та на е-бизнис, и работиме на компјутери, уште во прва година ние плаќавме и дополнителна сума за некоја со софтверска картичка, за која што не испоизлажаа, никад ништо сме добиле!! Дебили!

5. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Tие 200 денари ќе ни ги одбиеле следниот семестар кога ќе плаќаме или пак ете некогаш беспатна потврда ќе ни дале... Бог да чува се.. 200, 200 ама не им ги давам за џабе хД

sanjalica likes this.
  6. Srekicka

Srekicka Популарен член

А тие студентските картички лани што ги земавме за што се? За ми зафаќаат простор во новчаник? И за нив по 300 и кусур денари мислам дека плаќаме...
    А нели на тие листовите за запишување на семестар што се порано плаќавме само по една таксена марка? Сега и за двата листа по една треба. Ц ц ц

7. Em4e711

Em4e711 Популарен член

ISIC студентските картички ни служат за шетање по паричници или за зафаќање место во фиока, како и да е помал простор зафаќаат од 300 денари :/
    Епа една таксена марка ти е за заверка на претходниот семестар а другата за запишување на овој..

Srekicka likes this.
  8. sanjalica

sanjalica Истакнат член

^ Сите тие глупави листови за заверка и упис, порано беа 70 ден. (заедно со таксена марка, значи листот беше 20 ден.) А сега ги продаваат за 100 ден. со тоа што треба да уплатиш таксени марки сосе провизија...

9. cuciTo

cuciTo Истакнат член

какви прашања се паѓаат на колоквиум по ЕКОНОМИКА НА ПРЕТПРИЈАТИЕ ?
    на што да обрнам внимание највеќе ? на поделбите, да у4ам посебно за секое или нема потреба тоа...

10. aneeeeeee

aneeeeeee Истакнат член

ај некој знае нека пише нешто повеќе за Развој на економска мисла,економски системи и глобализација и економско планирање

11. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Само набројуванки... :) Учи од скрипта јас 10ка имам само од скрипта учев :)

12. howdoyoudo

howdoyoudo Истакнат член

не знам дали и на вас но мене не ми се заверени положените испити одзимски семестар...па ако знае некој нешто нека пише :)

13. Elenaaaaaaaa

Elenaaaaaaaa Истакнат член

девојки ај ќе ве молам ако може да ми кажете нешто повеќе за монетарна економија и јавни финансии?
    Kакви колоквиуми даваат, лесно ли е? Mонетарна има некакви додатоци, дали и тие ќе требаат?

14. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Има ли некоја колешка на смерот сметководство и ревизија трета година..ми треба итно :/

15. macole

macole Активен член

Имате ли некоја семинарска за лидерство и организација, организациски промени, итно ми треба :(

16. orinoco

orinoco Истакнат член

Може ли некој да ми каже повеќе информации за изработка на магистратура, сами ли ја одбравте темата, колку страници опфативте , има ли графици, колку истржувачка работа вложивте нешто како анкетни листови или слично, значи ваше искуство

17. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Има ли некоја овде што го има полагано досега предметот Ревизија да ја прашам нешто? :)

18. MissSpark

MissSpark Популарен член

Има некоја феминка тука на департман маркетинг? 3та, 4та година или пак постара по можност?

19. joanna90

joanna90 Истакнат член

А некој да не продава книга МЧР ? :)

20. Ger23

Ger23 Истакнат член

феминки дали некој има информација за тоа кога се полага информациони и што треба да се учи за прв колоквиум?и денеска немавме вежби а има на зефир вежба што со таа вежба?