Дали може во било кое време да се пријави, или исклучиво во терминот кога ќе се запишува нов семестар? Имам уште 3 испита, и не знам дали сега треба да ја пријавам, па есеноска, да речеме во септември да ја бранам? Или треба да чекам последниот испит да го положам (во јуни), но тогаш дали ќе ми дозволат да пријавам дипломска или ќе мора да биде во октомви пријавувањето, во новата учебна година?
Koleske se sekjavas Li na prasanjata? Ve molam piste kako e Agrarna politika i Licni finansii na ispit. Vo vtora dekada i dvata se na 8, pa ne znam koj da go spremam i kako? Sekoj sovet e dobredojden.
Студент сум на смер економија. Некој да предложи изборни предмети за четврти семестар. Се мислев за теорија на надворешната трговија и монетарна економија. Ако некој имал искуство за овие предмети нека пише како е, како е оценувањето, каква е материјата итн. Ако имате предлог за изборни пишете. Ми кажуваат дека интернет маркетинг бил добар за изборен, ама некако не сакам да го земам тој предмет.
Економија на социјална држава и економија на трудот ми се задолжителни. Треба два изборни да изберам за четврти семестар.
Decki jas vlegov vo drzavna kvota, ama ovoj semstar od 6 predmeti usprav samo 1 da polozam, dali go gubam toa ili se gleda za cela godina?
Дали има определени рокови кога треба да се пријави дипломската на студентски? И колку треба да се плати?
Од смерот надворешна никој не е за изборен, бегајте подалеку од таму, прашањата им се од отворен тип повеќето предмети. Затоа и се помалку студенти се запишуваат таму, а и професорите воопшто не се цвеќиња за мирисање.