. Јас го полагав оваа година катастрофа од предмет се е сментето и не се паѓаат баш прашања од либро, плус професорот издаде нова книга
Kolegi da spodelis nekoj mislenje vo ponovo vreme kakov e ispitot/kolkviumite po Upravuvacko smetkovodstvo 1, i ako moze del od materijalot da mi prate vo lp sakam da go razgledam pa da odlucam dali da go zemam za izboren?
Ауууу никако! Еден од најтешките предмети на факултетот, едвај го положуваат студентите. Подалеку од Марина и нејзините предмети.
Јас земав два предмети од универзитетска листа овој семестар, претходно немав земено. Прашањето ми е дали сите предмети треба да ги запишам на економски факултет или за предметите што не се од економски факултет мора да одам кај другите факултети од каде што доаѓа предметот?
Каде сега се купуваат пријави и образец за упис и заверка? Сите предмети ќе ги запишеш на студентски прашања на Економски факултет.
Dali treba da gi imame ocenkite vo indeks od ovaa ispitna sesija ili dovnolno e samo na Iknow ? Dali nekoj znae?
Ne, mene mi kazha edna profesorka deka samo na iknow ke gi zavede i toa bilo dovolno za zaveruvanje na semestar. Davanje na ocenki ke organizirala nahnadno poradi situacijata.
Феминки ве молам за помош. Ме интересира колку студенти примаат на Сметководство и ревизија, без разлика државна или приватна квота. Општо колку примаат? И дали има голема заинтересираност за смерот?
Секогаш има најголем интерес за Сметководство и ревизија, и Финансиски Менаџмет. Само што се помал е интересот за факсот од год во год, а на тоа влијаат многу причини. За пример јас кога се запишував квотите беа по 100 студенти за секој департмант(државна) . Ова е од лани. А ова е годинава.