Мила, ми кажаа Социологија демек било тешко, многу за учење на памет.. Ама тоа сепак ми е кажано, така да нека каже некој подобро од мене што го имал веќе овој предмет
Да, али убаво напамет научена скриптата, оти само ако ја читкаш онака, колку да знаеш што има во неа, си наебала.
Не бре девојки какво тешко социологија.. Јас го имав за изборен и многу ми е криво што не извадив повисока оцена. Професорот малку замарал со книгата,али при читањето ќе откриеш кои работи треба да ги учиш кои не. Јас кога полагав требаше и да раскажувам,не знам сега дали е така,но тогаш ти врши многу работа оноа замарањето на професорот во книгата Многу е лесно и професорот е срцка. Може да ти биде досадно на предавања,а знае да пуште список но битно убаво ќе си поминеш. Со среќа.
Мислам дека промена на изборниот предмет може да направиш само додека е рокот за запишување на семестар (или покасно, со казна) и со молба. Значи прво да поднесеш молба, па да се запишеш..
Девојки, дали се сеќава некој од минатата година Монетарна економија, Гоцков на колку пати даде теми на студенти за презентација... Оваа година даде минатата недела као нешто за Доларизација, оваа даде за учество нешто на готовите пари во М1 и ме интересира дали давал и уште или само овие 2 пати, јас сега ми текна дека сакам да праам такво нешто и дека не ми е срам, па ај Ве молам ако некој се сеќава, да ми каже... Фала однапред
Ако полагал некој Користење апликации преку интернет, може некоја информација, на раскажување се полага?
Користење апликации преку Интернет уште не се знае дали ќе биде на пишување или не. Изгледа ќе биде комбинирано,но наскоро ќе дознаеме. Проектот е задолжителен за втор колоквиум, тоа претпоставувам дека веќе знаеш. Tрета треба да се прочита информативно а тоа што е отфрлено е материјалот за бизнис план. Плус има дополнителен материјал во фотокопориницата да одиш да си земеш, некаде 12 денари е, не е долг многу, ама професорот рече ќе има и од таму прашања.
дали се пагаат прашања на колоквиум по ЕКОНОМИКА НА ПРЕТПРИЈАТИЕ поврзани со оние мислења на различни професори, според тој така, според друг така.... или па треба да се учи само она последното, собрано од сите ?? и ако се пагаат такви прашања како се поставени ?
Ајде некоја од ебизнис 4 год, да каже што треба да се учи за колоквиум Користење апликации преку интернет, само word документот или и книгата што ја пуштил професорот?
Има некоја девојка од смер Финансиски менаџмент, по можност од малце постарите генерации ми треба една информација. ЛП!
Колешки по економика на претпријатие имам 44 бода а границата на положување е 48. Доколку одам кај професорите што мислите ќе ми дозволат ли условно да полагам втор колоквиум? И кај кој професор е подобро да одам и да го замолам? Фала многу
Ајде некој поупатен да каже нешто повеќе за МЧР? Сите го кажуваат за лесен ама мене некако тежок ми се гледа, можеби бидејќи сум прва....Да ги учам дефинициите или па да не се замарам од книга само набројуванките да ги учам од скриптата? И дали колоквиумот ќе биде со еден точен или повеќе?
Здраво на сите! Бидејќи сум нова на форумов би сакала да ве прашам во врска со дисперзираните студии во Струга. Какви студиски насоки има? Со колку поени примаат? Дали мора да сум сите години одлична? Какви се професорите, како и предметите кои се изучуваат? Дали сите испити се полагаат во Струга? И како се одвива запишувањето? Дали секоја година мора да одам во Скопје за упис? Однапред благодарам.