Знае ли некој локални финансии како ќе се полага во сесијата август септември, усно или писмено???? Математика сега кај Игор Ивановски какво е полагањето, што дава повеќе ??? Статистика има ли некои скратени материјали или нешто слично за полесно да се положи, не сум ја ни прочитала книгата некако ми е голема и ме плаши хахах...
Ако може некој да ми каже подетално мислење за смерот Маркетинг, како се стигнува со учење, кои се така потешки предмети, некои искуства...?
Колеги сакам да се запишам во студентски дом. Ме интересира дали документите потврда за редовност во текот на студиите и уверение за положени испити може да се извади електронски или морам да одам на факултет за да ги извадам? Им пишав настудентски прашања, но ништо не ми имаат вратено.
Здраво на сите, оваа година ќе се запишувам на факултет и ме интересира нешто повеќе за маркетинг смерот (било каква информација е добредојдена). Благодарам многу однапред.
Дали некој знае како е насловот и кој е авторот на книгата од која полагавме Политика на технолошки развој/Економија на иновации кај проф. Гоце Петрески?
Колеги дали некој од вас не дипломирал во предвидениот рок од 8 години, и бил префрлен од една во др програма, колку испити од прилика додаваат?
Спореди ги програмите ги има на страната на факултетот. И ќе видиш кои треба да ги полагаш, кои се додадени/сменети.
Zdravo decki, dali nekoj znae statistika za prv/vtor semestar? Mi treba pomos za test utre vo 9:00, ne sum dobro podgotvena. Nudam 200 den od reshena zadaca. Pozz Vo zadacite spagja i verojatnost
Bidejki sum na toj smer, normalno e da kazam deka e najinteresen ...no mora da se soocis i so slednive pravila: - Na marketing site strucni predmeti se ucat na pamet, no so razbiranje. Kako da ti objasnam.. primer, po predmetot Osnovi na marketing nema nisto sto ne e bitno i mora da go naucis onaka kako sto e napisano vo knigata i nikako poinaku, a od druga strana moras toa i da go razberes. Na ovaa nasoka ke naucis da ucis soglasno dvata modela: onaka kako sto pisuva i so razbiranje. Predmetite na koi najcesto pagaat studentite: Osnovi na marketing (mnogu normalno), Odnesuvanje na potrosuvacite (mnogu se zalat od predmetot, iako e mnogu interesen, kolegite ne mislat taka), Osnovi na menadzment (tradicijata trae 20 godini), Marketing na uslugi (na ovoj ispit ke vidite kolku ste ili ne ste go naucile marketingot ). Ako mene me prasuvas, jas go sakam marketingot i zatoa go zapisav. Padnav samo Marketing menadzment i Politika na ceni - predmeti od koi studentite ne se zalat i lesno minuvaat. Za prof. Snezana ke slusas deka e stroga i generalno ne ja sakaat, no zenata samo ima kriteriumi, spored mene - prekrasna e kako profesor Prva godina e skoro ista na site nasoki, pa nema potreba da ti objasnuvam za: ekonomija, matematika, statistika itn. Znaci, se e vo okoto na posmatracot, i ako go sakas marketingot - zapisi se, i zanemari gi mislenjata na drugite, sedni i posveti se na studiite i nema da bides ostetena. Ako imas uste nekoi prasanja, slobodno postavi gi
Дечки, дали некој знае каде можат да се најдат податоци како треба да ја пополнам уплатницата за да извадам уверение за положени испити или дали некој има пополнето па да ми каже? На студентски прашања им пишав меил не враќаат, се јавувам на телефоните што ги има на веб страната на економски не се јавуваат. Катастрофа, па не може секој да оди во Скопје за да праша најосновни работи.
За локални (ако уште е кај Макрешанска), те спасува само неколку делови од книга, друго од презентации или белешки, бидејќи тешко се положува кај неа на неучење . Иначе секогаш е кај неа на усно, писмено во случај ако ептен ептен не можеш што се вика али за такви ствари обично се договараш со професорката по маил. Ако си преполагала кај неа, можеш да се договориш за одредени теми да одговораш/полагаш на колоквиум/испит (колега еден мој правеше така и положи со 7мица лани). За статистика искрено, мене ми помогна само Горан. Бев на 6-7 часа (300-400 ден од саат ипол) и извадив 8ка. Супер помага и максимум предава на 3јца (обично е само ти и професорот). Ако случајно ти треба негов број еве ти : 071-263-330
Некој што има управување со производот ако може да ми каже што се од матријалите треба да се учи или да ми пише.
здраво дечки, запишувам 3 семестар и се двоумам околу изборните предмети, па ако може да ми помогнете околу нив кој да изберам, ви благодарам однапред,
Здраво, сега треба да се запишувам на факултет, па мојата одлука е економски факултет департман сметководство и ревизија. Дали би можел некој да ми објасни како е таму? При запишување како одат поените, бидејќи јас сум од стручно економско. Имајте убав ден❤️
Здраво да не има некој електронски книгите Анализа на финансиски извештаи и Меѓународно сметководство ?