За смер менаџмент што мислите, дали е еден од полесните или не, дали 95% од испитите се писмено и на заокружување/кратки одговори?
На економски нема лесен смер. Можеби смерот Економија е со нијанса полесен од останатите, но во споредба со др факултет не е баш лесно, се си сака учење.
Дали некој знае колку примаат во државна годинава на Економски ск? Конкретно за смерот финансиски менаџмент
колешки да не знае некој од вас, како се пресметува персонален данок по предметот Јавни Финансии, и да ги разбира и знае графиконите да ми ги објасни? Ќе ве молам да ми пише порака ако некој знае да ми ги објасни. Ќе ви ги испратам на Viber задачите
Здраво. Дали има некој кој што од минати години ги пополнувал пријавните листови и може да ми објасни како оди ова со пополнување на предмети за семестарот. Особено не ми е јасно како да го пополнам полето за професор по предметот бидејќи незнам кој ќе ми биде.
na iknow ti go pisuva profesorot koga ke prijavis predmeti u tabelata odma do predmetot a ako nema ponudeno profesor ostavas prazno
interesni se predmetite od menadjemnt ,no ima mn nabrojuvanki,profesorite sakaat redovnost i najcesto se otvoreni prasanja
Може ли некој да ми помогне во врска со задача од финансиски менаџмент. Внесете сопствени големини за следните ставки и пресметајте: Нето добивка. ? Бр. На акции. 50 Добивка по акција. 200 Дивиденда по акција. 50 Цена на акција 1000 Пресметјте Дивиденден принос Коефициент на исплата на дивиденда. Да пресметам Дивиденден принос и коеф н на исплата на дивиденда знам. Но некако неможам да се сконцентрирам и сетам како беше за нето добивка?????