Само набројувања учи МЧР и можиш и да ги подпрочиташ дефинициите, онака колку да имаш претстава...Воглавно мн е лесен колоквиумот...Имаш Т/Н и на заокружување
Јас сум на дисперзираните во Струга... Има една насока финансиски менаџмент, во моја генерација беа сите примени дури и до 50поени(сите ги примаат), не мора да си сите години одлична...Погоголем дел предавањата ги држат асистентите, со исклучок на некои професори кои доаѓаат да ни предаваат, предметите се исти како во Ск...Испитите и колоквиумите се полагаат во Струга, се знае кога е колоквиумска недела, кога е испитна недела... Првиот семестар треба да се оди Ск да се уплати, а за втор семестар доаѓаат во Струга
Фала многу за одговорот значи има шанси да ме примет . И ако можеш да ми кажеш дали е многу обемно и тешко? И дали ги даваат прашањата кога има испити и колуквиуми? И заборавив да те прашам дали конкуренцијата е голема кога има упис?
Па нормално дека е обемен материјалот, не е средна школа на две лекции испрашување... е сега дали е тешко не знам индивидуално е тоа. За ова не те разбрав за прашањата на колоквиум и испит, ако мислиш на тоа дека професорите ти ги кажуваат прашањата а ти само да ги научиш не ги кажуваат, а дека по некој предмет можеш да најдеш некое прашање тоа да...И за секој предмет е идивидуално Е, дали има конкуренција не можам да ти помогнам секоја година е различно.... И да ако имаш уште прашања пиши ми во ЛП да не ја преполнуваме темава со офф
Во јунска сесија се полагаат предмети од двата семестра пример што ми останале некои? И дали во исто време мислам тие две недели што се колоквиумска недела тогаш се полагаат и од прв и од втор?
Дечки ај ако може некој нека ми каже искуство со Љубица Костовска. Какви критериуми има при прегледување? Дали со 3 ненапишани прашања од 15 може да се помине. И од прилика за колку време дава резултати..... Зошто јас имам слушнато дека има многу строги критериуми.... Ве молам некој што има искуство или нешто слушнато нека каже.....
Може некоја од постарите колешки да ми објасни што е потребно, какви документи, за да одам на пракса летово, и дали сама можеш да избереш на кое место ќе одиш?
Девојки, статистика испит се полага на 28 мај, а нели се полагаат во јунска испитна сесија? Или таа тогаш почнува? Некако се збунив јас
Порано сесијата беше во јуни, а сега откако почнавме со предавања од 15 септември (наместо на 1ви октомври) поместени се и сесиите. Инаку мајско-јунска испитна сесија почнува од 22.05.2012–15.06.2012
Ај ве молам ако има некој/а кој/а го полагал/а предметот економско планирање од Сашо Ќосев нека ми пишува искуство како поминал/а ,какви прашања дава и како треба да се учи.Ве молам ако има некој/а таков/ва нека ми пишува ке му/и бидам многу благодарна!
Вистина ли е дека смерот е-бизнис е поскап од другите смерови? Ако влезам во државна квота колку се плаќа, знае некој да ми каже?
^^ Нема врска,смерот е ист како и сите други. Но јас вечерва разбрав некоја информација дека оваа година економскиот немало да има уписи односно немало да има примања на нови студенти... Подобро распрашајте се за ова,пошо разбрав и за правен и за филолошки имало некои вакви промени...
Не разбирам. Како може да нема уписи? Ние сме последни генерации и зарем професорите сите ќе ги отпуштат од работа?
Не не, слушнав некои шпекулации, ама не на нашиот факултет, на пример таа година нема да има после пак ќе продолжат, колку да се намалат студентите по тие смерови а да се зголемат на техничките факултети
^^ Да да,дека нема годинава да има за да може повеќе да се запишат на техничките факултети дека и онака во државава наша има суфицит на економисти,правници и лингвисти.. Некој проект од владата или така нешто,глупости у боја сепак.