Дали имате инфо за што ќе ни служи iLearn платформата? https://ilearn.ukim.edu.mk/ Ви кажа ли некој професор? За четврта година по предметите се е празно кога ќе се логирам. Како е за останатите?
lugje pomagajte, finansiski menadzment sum (prva grupa, 1va god) smetkovodstvo mi e zorica, ekonomija mi e vladimir i matematika mi e igor. kakvi se profesorive, koj bara original knigi???
Здраво девојки, дали математика за економисти може да се положи и без приватни часови само со редовно слушање на предавања и вежби или пак да си барам професор за приватни часови?
И Елена и Гоцков се одлични професори нема да згрешиш, ако си имала предмети од нив ќе знаеш на каков принцип предаваат и оценуваат. Јас лично би го избрала Фискална политика дека многу лесно ми одеше начинот на учење од предавања и тестовите беа логички, а Банкарски е пообемен ама исто од прадавања се учи... Ако учиш напамет поарно не го запишувај Фискална...
Топ предмет ако сакаш задачки а не теорија за бубање... го имав кога беше Тевдовски професор, сега не знам каква е програмата.
Здраво девојки, втора сум моментално па би сакала да ми кажете по нешо за предметиве... јавни финансии, макрое.., финансиско смет.. и демографија . Фала ви однапред.