smetkovodstvo dava da se koristat zbirkata/knigata pred ispit? znam deka kazuva deka moze, no dali stvarno dava taka?
Bankarski menadzment,Monetarna i fiskalna politika na EU i Kvantitativni metodi vo finansii od kade treba da se uci? Od materijalite postaveni na teams ili treba nekoi knigi da se zemat?
Dali treba da se plakja nesto za da se zemat svidetelsvata od sredno bidejkji mi stojat vo arhiva vekje 3 godini?
Значи први колоквиуми не се пријавуваат пошо сите имате право да ги полагате.А за пријавувањето ќе ви стига на маил известување, плус отворете тоа водичот малце не ви го дававме за џабе.
банкарски менаџмент има книга управување со банките, монетарна и фискална политика во презентацијата што е на тимс пишува што треба за прв а што за втор колоквиум, а квантитативни има учебник онлајн на англиски го има линкот во првата презентација на тимс
nekoj od finansiski menadzment da mi objasni sho treba da se uci i sho napomenuvaat deka ke se pagja na kolokviumite pls. isto taka i matematika se sto sme pisuvale dosega da mi prati
Трговско да, скрипта и прашања и положена си 1000% економија не, многу од прашањата се стари, моеш да ги прочиташ да видиш во која насока прашува ама НЕ ВРШАТ РАБОТА ЗА ПОЛОЖУВАЊЕ. Економија само книга, не се лажете со скриптата и прашањата јас затоа се завлечкав.
Фала ти А економија и сметководство каков е колоквиумот? Гледам дека економија многу се разбркани графиконите, ќе треба ли да ги цртаме?
Не треба, на колоквиум прв не ги ни дава, на испит еднаш мене ми се падна.А сметководство Господ напомош, сами ќе си цртате табели, ќе имате барања од а-е и после да направите дневник, па главна книга, па ваков биланс онаков, и нема време да имате. Ние имавме лани по 40 мин. за задачите и имавме по 2 задачи со такви табели.И на прв колоквиум пола генерација падна пошо немаше време за задачите.Ти дур ја направиш табелата дур ја попуниш, па се бришат па ај отпоново, отиде времето. Глеј теорија научи убаво, од таму 70 бода искачаат, задачите носат 30, мада и таму гледаат шо сте праеле Пошо сметководство е тоа, извештаи биланси, блабла, тоа им е поважно само време да дадеа.. И тоа од книга само, теорија лесни прашања даваат сериозно,Некогаш и од книга истото извадено го даваат
Леле.... Ни рече дека ќе ни е дозволена книгата 30 мин., мене теорија баш не ми оди... Мислиш дека книгата ќе ми помогне во теоретски дел?