Дали банкарски менаџмент треба да се учи заклучно до 8 глава за испит? Што е скратено? И дали некој знае датум кога се полага Англиски 1?
jas gi prijaviv na iknow predmeti za ispiti i mi pise samo prva dekada dali vazi prijavata i za vtora dekada?
Здраво колеги, дали е лесно да се заврши овој факултет? Јас учам, моментално сум прва година но се чувствувам како да не мрдам од место, сметководство ми е многу тешко, математика.. Како е во погорните години? Би ми значело вашето мислење оти крајно сум разочарана
Првиот семестар е дефинитивно најтежок. Во принцип мене потешки ми се зимските семестри во однос на летните. Потруди се колку што можеш и не се откажувај. Летниот семестар е многу полесен!
sakam da prasam dali e dozvoleno dali mozam 1 ispit da prijavam onlajn da polagam a vtoriot so fizicko prisustvo so anketata?
a prijavata so anketa dali vazi i za dvata termina? primer ne odime na prviot dali ke moze samo na vtoriot datum da se polaga?
Можеш, во секоја наредна испитна сесија. А, ако сакаш да ги полагаш на колоквиуми, тогаш тек следната година зимски семестар.
Dali nekoj moze da mi kaze nekoj nacin za ucenje koga ne ti e interesen predmetot i koga ne mozes da se skoncentriras
Ако некој знае по овие предмети: Етика, Сиромаштво и Социјална заштита (од Филозофски) каков е начинот на полагање, какви прашања има и дали се полесни за учење? Иако е рано за избирање предмети ама сепак што порано да се знае тоа поубаво хахахах