Здраво. Ќе може ли да ми дадете мислење кои од следниве предмети се најлесни и кои два предмети да ги запишам за четврти семестар Е-бизнис? -Е-бизнис иновации -Менаџмент на малиот бизнис -Меѓународна економија -Економска статистика -Економија на социјалната држава -Економија на трудот -Анализа на временски серии -Основи на бизнис аналитика -Монетарна економија -Управување со системите -Управување со маркетинг каналите -Теорија на одлучување -Теории на надворешната трговија -Финансиски пазари и институции
Финансиски пазари и институции е малку обемен ама некако лесен беше. Економија на социјална држава викаат е лесен. Сега тој ќе го земам како изборен
Mendazment na finansiski institucii od kade treba da se uci? Dali od materijalite na teams ili ima nekoja kniga/skripta?
имаш само два кои можеш да ги избереш мислам економија на животна средина и организациско однесување.
дали некој знае дали е задолжително да запишеме и 3 предмети од друг факултет во текот на овие 4 години? ми кажаа дека морало и ме збунија. И исто така дали е задолжително да се избере спорт и здравје како задолжителен предмет?
Не е задолжително, нема да ти претставува тоа проблем само гледај ги кредитите да имаш мин. 240 на крај и ќе немаш проблем.
i jas se zbuniv toa bidejki 4 zadolzitelni predmeti po 8 krediti se vkupno 32 dali ima nekoi promeni ne mi e jasno
Многу не знаат која дума да ја уплатат затоа. И изгледа им пукало филм на овие од студентски. No big deal. Исто со е 6560 или зависи од средниот курс на денарот
Што мислите за предметот Економија на социјалната држава, дали е лесен како за изборен и дали е обемен материјалот?
Од предметите: Анализа на временски серии, Менаџмент на мал бизнис и Основи на бизнис аналитика, кој е најлесен и најинтересен за изборен?
Немате опции значи.Зашо меѓусебе не си помагате?На сто деца од прва им кажавме дека организациско, ебизнис и животна средина се само од наш факс.Водичи за студирање СИТЕ добивте.Толку ве мрзи да прелистате? Се` шо е со шифра 1 е за прва год..итн секад истите.Прва е од првата тема.Или ќе има работилници или ќе има со збир на членови Втората е секад комбинаторика или пермутации Трета и 4та се математичките Петта е топчиња-веројатност Шеста е матрици Седма е интеграл Јас сеа кога бирав за мене.ММБ ми рекоа бил како организациско, набројуванки триста имало Анализа на временски серии бил лесен само барал да му се посветиш.Досега со 10 домашни се положувало, ако се малце деца пријавени, ама знам доста шо ќе го зимаат па може и колоквиум да даде.Еден тон графици формули и решаванки има.Пет теми се а книгана е 200 страни скоро. Вкупниот број на запишани кредити во текот на семестарот треба да биде помеѓу 21 и 35 кредити.Студентите со просечен успех над 8.5 можат да запишат најмногу 40 кредити во еден семестар.