Zdravo Kvantitativni metodi vo finansii kje saka li nekoj da mi kaze kako e na ispit i koi temi treba da se ucat
Дали може да ми кажете нешто повеќе за смерот финансиски менаџмент и дали има предмети што се на англиски?
Мислам дека освен Е Бизнис друг предмет немаш на англиски,освен ако не го избереш Информациони технологии кој исто така е на англиски. Инаку смерот важи за еден од потешките има и лесни и тешки предмети но се зависи од нивото на посветеност и редовност за оние потешките за полесно да се положат.
vo info file vo teams pisuva deka treba da se izraboti proektot dokolku sakame da go polagame predmetot na kolokvium
Инвестиционен менаџмнет Менаџмент на ризик Деловно планирање - Некој кој што има искуство со овие предмети ако сака да ми пише
Се' може да се плати преку е-банкинг: рата, потврди...Само ќе го испечатиш налогот откако ќе платиш и ќе го однесеш како доказ. Преку е-банкинг провизијата е 8 денари, а на шалтер во банка мислам околу 35-40 ден.
Некој кој што ги полагал лани овие предмети да ми пише монетарна економија финансиски пазари и институции економија на социјална држава
ФПИ учење од книга и следење предавања се сосем доволни за положување.На колоквиуми прашањата се повеќе логички не се баш дословни дефиниции од учебник но со добро поминат материјал се решаваат. Економија на социјална држава многу лесен предмет,се учи по презентации дадени од професорката и лесно се положува со висока оценка(плус поени од присуство и квизови). Монетарна немам искуство со тој предмет.
Дали има некој информации за Основи на е бизнис, кои делови од книгата треба да се учат кои не, или некоја скрипта да не има?
Учи со болд тоа, тоа е најбитно.Не дава професорот глупости.А и на крајот на книгата имаш речник на зборови, можеш и од таму да учиш.
Некој што полагал претходните 2 години вовед во економија на животна средина( од новата книга што е излезена) да даде мислење околу полагањето. Книгата е прилично тешка за учење, па дали може да се положи од прашањата од либро?
Книгата и предметот се ПРЕЛЕСНИ пошто е општа култура малтене Само е глупо напишана и нема ништо со болд па личи тешко.Предметот е гола вода.Прв лани беа истите прашања од Либро, вториот мешано