Епа сеа сакаш и јаре и паре.А у средно како си седел на часови? и таму можеше до 200 оправдани.Не моеш да не идеш.
Зимам и приватни ама све е измешано презентации книга па затоа сакав да прашам дали има некаква корист од книгата или да си учам од презентации и плус тоа од приватни часови
Здраво колеги, ќе ве замолам доколку може некој што ги имал следните предмети да сподели некое искуство од полагање за нив? - информациони технологии од проф. Сашо (колку вкупно и колку отворени прашања има и какви најчесто се паѓаат, дали е лесно?) -интернет маркетинг од проф. Димитар Секој одговор е добредојден)
статистика, и општо втор семестар, се најлесни. логика бара статистика, теорија и задачи мора да знаеш, теорија за да ги сфатиш задачите, и обратно учи дефиниции ама и решавај задачи пошо имаше тестови пр. дадени се две врдности, најди ја третата и кажи шо значи одговорот не знам дали ме сфаќаш. Пример имаш задача, добиваш дека алфа е 0, и викаш, ако алфа е помало од 0, се отфрла Н0 или имаш дадено график шо и да беше тоа, и ти вика вредноста на z=0,65 и да кажеш која хипотеза се отфрла која се прифаќа имаш и дефиниции, пример за Хи квадрат тест, за студентов, шо е нулта шо е алтернативна хипотеза мене лично статистика преинтересно ми беше, збирката цела ја имав решено критична вредност бара обично знам имаше у една тема нешо, ако алфа<1 се дешава тоа и тоа, *Вредностите кои ја разделуваат областа на прифаќање од областа на отфрлање на нултата хипотеза се нарекуваат критични вредности. *P-вредноста претставува најмалото ниво на значајност за кое нултата хипотеза може да се отфрли.Се отфрла H0 ако p<α *Тестирањето на хипотезата за ар.средина на основната маса (M) се засновува на ар.средина на примерокот вакви некои учи