Јас сум на тој смер,во прва година сите ги имаат истите предмети со тоа што основи на сметководство е малце потешко и препорачливо е на колоквиуми да се пројде(барем мене така ми беше полесно),после тоа во втора година имаш Управувачко 1 а во трета Управувачко 2 и Ревизија кои се прилично обемни предмети но со редовно учење не би требало да имаш проблем да ги положиш било на испит или колоквиуми. Секако професијата е постојано во развој и е доста барана но бара доста трпение и секако постојано надградување во областа(појава на нови методи,стандарди и слично). Пред се треба да имаш интерес кон тоа,инаку воопшто не троши време со толку пресметки,биланси и слично ако не планираш да го работиш тоа. Инаку сеедно е дали доаѓаш од средно економско или од гимназија(со редовно учење и вложен труд се постигнува без проблем).
Ke saka li nekoj da mi gi prate materijalite prikaceni na teams za Ekonomija na inovacii za vtor kolokvium?
Ако повеќето од предметите не ти се положени, пример 6 од 8, и коа ке ги презапишеш тие 6, а само 2 нови ти се фака исто како да си квадрирал.
Да каже некој искуство со управувачко сметководство 1 втор колоквиум? Какви задачи се паѓаат, на што да се обрне повеќе внимание?
Дали е можна ситуацијава, да си редовен студент а да не ги посетуваш редовно предавањата. И доколку има потреба да се плати казна за потпис за предметите?
Zivotna sredina nekoj sto polagal lani dali pamti dali imase na ispit esejski prasanja za graficite? da se objasnat ili nesto slicno
Дечки да сподели некој искуството со вовед во економијата на животна средина за втор колоквиум, дали се положува со прашањата од либро само или мора да се напишат и есејските?