Значи Ти кажав. За 3 треба 50% од 1 За 4 треба 50% од 2 За 5ти 50% од трет итн За у зимски не е битно колку имаш од летен
Наједноставно кажано колку си положил/ла толку запишуваш нови или стари, немаш никакви услови освен ако си државна квота па паѓаш во приватна ако не положиш мин. 50% во соодветен семестар.
Ти благодарам за одговорот. И јас исто разбрав, така пишува и на страната, но се збунив дека на другите факултети што се на УКИМ пишува дека треба таму да се пријавиш на лице место, па ако те примат пак да одиш да сд запишеш.
dali profesorive vodele evidencija za prisustvo na predavanja koa se odese so fizicko prisustvo? i moze nekoj sho e vonredno da mi pishe
Некој лесен изборен од економски за 7ми семестар,само да не е национални сметки,демографија,мчр оти тие ги имам слушано. Некое искуство со стратегиски менаџмент?
Од прв семестар ќе треба да презапишам два предмета, но во трет имам 3 задолжителни. Дали можам да запишам 5 без просек 8,5 со оглед на тоа што два презапишувам или ќе треба еден да одберам од овие два?
Тие два што ти се за презапишување мораш да ги запишеш први, а од новите 3 ќе треба еден да изоставиш за нареден семестар (5ти).
А во 5ти ако имам 4 задолжителни дали изоставам еден од нив (3те од трети семестар) за во седми семестар или истото го правам и следната година?