Ако во 5ти имаш 4 задолжителни еден изоставуваш за 7ми од тие што ти се за 5ти. Значи старите прво ги запишуваш па одлучуваш што да изоставиш од новите за наредениот семестар.
Mislenje za menadzment na covecki resursi?Dali e lesen za izboren,kakvi se testovite so zaokruzuvanje ili ne?
da prasam dali nekoj znae ili kade da prasam koga se izminati 8 godini od zapisuvanje na studii i se ostanati ushte predmeti za polaganje t.e. ne e diplomirano dali se prodolzuva rokot na studiranjeto dali ima problem proceduri dali se doplaka ili slicno??
nekoj dali ima slikano gotovi prasanja makroekonomija? ili sovet kako od shto da ucam na shto da obrnam vnimanie? fala vii
Zdravo, nekoj da mi objasni kako odi procedurata za zapishuvanje 40 krediti, t.e. uste eden predmet i kolku treba da bide prosekot za toa?
Здраво, да прашам доколку на испит по основи на сметководство добијам 48/9 поени (испитот се смета за положен од 50), би ми ставиле 6?
Najverojatno ako ti fali 1 poen ke ti go dodadat i vo rezultati ke pisuva 50 poeni bidejki skoro 50% od polozenite se so 50 poeni sto sekako im se dodavani, sigurno ne se slucajno napisale za 50poeni pola generacija
Ako imam ostaveno 3 predmeta od 1 semestar zimski, sea kvadriram godina ili kako prezapisuvam gi predmetite i zimam od 2 semestar zimski zadolzitelen?
За последните 8 години програмата мислам се смени барем 2 пати. Ќе мораш директно на Студентски да прашаш да ти кажат што ќе дополагаш. Веќе е поминато прилично време, претпоставувам ќе мораш да одиш по новата програма. За секоја генерација има рок за колку години (би) требало да го завршиш факултетот, доколку го пропуштиш тој рок, се следи тековната програма. Отвори на сајтот на Економски, ги има старите и новите, сама направи компарација и отприлика ќе знаеш што те чека .
Продавам книги за прва година Зимски семестар: - Основи на сметководство (книга + збирка оргинал) - Деловна етика (книга копија) -Основи на економијата (скрипта) Летен семестар -Организациско однесување (книга копија) -Вовед во економија на животна средина (книга копија+ прашања) -Статистика за бизнис и економија (книга копија+збирка)