1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Веројатно нешто си преземала, 10 дена поминаа откако си побарала совет. Јас касно гледам но сепак мислам дека не треба да идеш на увид и консултации зошто си паднала, затоа што Драге е чуден тип, може да те фати на пик, да ти го запамти името па да те нема на ниеден список во иднина.
    Факт е дека пола од тестовите си ги оценува од рака, не за џабе имам колеги што уште не можат да положат, само џабе се нервираат.
    Научи си го за во август, не препишувај задачи од збирка, ако препишеш една махинално не ти ги признава и другите, затоа што бара на друг начин да ја решиш, малце поопширно.
    И највеќе посвети си внимание на изводи, матрици, потрошувачки кредити, низи, амортизација на кредити и тоа другото ако стигнеш нели.
    Не дека не се положува кај него, ама ипак не му виси секад у канцеларија има тој куглички во глаата. :)

2. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    Фала на советот колешке! Инаку бев на увид и ми рече оо колешке па ти имаш само 15 бода многу малку се тоа ништо не си направила 2 задачи имаш само точни ајде повеќе да учиш наредната сесија... Сакав да се побунам ама ми беше страв и си испаднав од канцеларијата.
    Ама напредувам прво 3 бода, сега 15 ајде па можеби наредната сесија ќе имам повеќе среќа... :D

3. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Ajде ќе биде, во август највеќе пушта на дополнителна, а ако имаш среќа и од прва. Не мораш се‘ да учиш, само без притресавање, ќе го остаиш Драге у минатото :)

На hehehe му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Како ќе биде сега за уписи дали ќе се пријавуваме по електронски пат, не разбирам како оди тоа? Сигурно дека мора да ги однесам документите и лично, па што тогаш електронски да се пријавувам не знам како оди таа работа кој знае како треба, каде и што треба да правам нека ме упати :?:

5. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    На странава на Економски нема никакво известување за пријавување на бруцоши онлајн. Нека ти кажат девојките лани што се запишувале, инаку за запишување си одиш на студенстски на шалтер на соодветен департман и си ги даваш документите, ти даваат бројче за индекс и ќе ви кажат кога ќе треба да дојдете да си ги земете индексите.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Да, видов дека нема на сајтот :?: а тие лани што се запишувале најнормално биле како и сите дотогаш, само што наместо да чекаат редици во предавални пополнувале документи (така ми рекоа). Ај добро, може нема да биде глупото електронско од оваа година (се надевам зошто ич не сум упатена) :lol:

7. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    3.388
    Плавуша, не ми се верува да се пријавува ништо онлајн, оти и така се им е испомешано секоја сесија кога треба да се пријавува онлајн за испити.

Ние прво мислам дека пополнувавме пријави, редиш по ред за кој департман сакаш да конкурираш. Си пишеш основни податоци, бла, бла. Толку. Откога ќе излезат списоците, одиш пак најнормално ако те примиле, и тогаш мислам оти им оставаш свидетелства, извод, и сите тие документации.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Може ли некој да ми каже каде е центарот за кариера на економски факултет. И дали бил некој на интервју таму? :)

9. pink-panter

pink-panter Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Ајде ако сака некој нека ми каже како оде презапишувањето на предмети, дали предметите што се од втор семестар треба да ги презапишам ако не ги положам во август или и во јануари можам пак да ги полагам.... |(

10. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    4.334
    Дечки се довумам дали да идам на општа економија или сметководство и ревизија ај ако може некоја да ми каже во врска за овие смерови нешто повеќе ?

11. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.995
    Ценатрот за кариера е кај библиотеката.

Презапишување на предмети од зимски семестар се запишуваат во соодветниот зимски семестар.
    Тие од летен семестар се запишуваат во јануари, но имаш можност и во јануарска сесија да ги полагаш без да ги презапишеш.

12. cucikata

cucikata Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Koleski , tie sto polozile statistika ve molam kazete mi na sto obrnuvavte najmnogu vnimanie , vo avgust sakam da go polagam i moram da go polozam za da ne mi ostanuva pa da go prezapisuvam.Ve molam dajte mi nekoj sovet!!

13. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    403
    Ако не го положиш статистика во август имаш право да го полагаш во јануари, ако го паднеш во јануари е дури тогаш ќе го презапишеш.
    Обрни на се внимание, лесно е, гледај во август да го положиш, во јануари до 20 души само го положуваат..

14. Charlottee

Charlottee Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Има ли некоја од вас феминки што е на надворешна трговија па да сподели мислење

15. 4udenka

4udenka Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Колеги ако некој се сеќава што прашања имаше по финансиско сметководство во мај-јуни сесијата Ве молам пишете ми на форумов. :)

16. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Прашањата по финансиско сметководство се едни исти се вртат и на колоквиуми и на испити...Колку што се секавам беа повеке некои кратки задачи отколку книжења и се надоврзуваа една со друга, ако ја немаш точно решено едната автоматски ти е грешка и другата бидејки се надоврзуваа резултатитеЧ)))) Види овде на нет некаде може ке најдеш некои прашања што се паднале,знам имаше една таква страна со материјали за предметите само не се секавам како беше...

17. 4udenka

4udenka Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Знам дека имаше на нет некоја страна за материјали, ама и јас точно не се сеќавам која е па...
    Прашањето ми беше дали некој се сеќава поконкретно што имаше на испитот на пр: какви беа прашањата точно/не точно, прашањата со повеќекратен избор (дали беа од книга или надвор од книгата) и претежно од што најповеќе имаше книжења?

18. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    3.388
    Точно - неточно беа лесни. Не ми текнуваат, али доста лесни беа.

Тие прашањата на заокружување беа од крајот на темата, многу се паднаа од нив, а исто имаше и од прашањата од Либро материјалите, земи си ги и нив.

Е сега книжењата не беа нешто тешки и они, не ми текнуваат задачите, али беа за пресметка на набавна цена, такви имаше 3-4, па некои поедноставни книжења ...
    Јас учебник не фатив овојпат воопшто, на фб групата една колешка постираше еден материјал, во кој имаше најбитните дефиниции, книжења (тие ќе си ги разгледаш во учебникот нормално), некои задачи, кои не беа решени, али имаше такви слични примери во учебникот, па по таму си решавав, и ги учев прашањата од учебник и тие од Либро и положив.

Едит: не можам тука да го оставам тој материјалот, не знам дали може воопшто документи да се оставаат, па ако знае некоја феминка нека каже. А ако си зачленета на групата колеги на фб, од таму побарај ја. :)

19. cucikata

cucikata Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Koleski VE MOLAM pomognete mi ! Moram da go polozam MAKROEKONOMIJA ovaa sesija vo avgust , kazete mi kakvi se prasanjata , se pagaat li od negde ili mora samo od kniga da se uci ? Ima li otvoreni i zadaci ili samo na zaokruzuvanje ? Ve molam pisete ,bilo kakov sovet ke mi bide korisen :worried:

20. ludoooto

ludoooto Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    1
    девојки и мене ми треба совет,се мислам дали да аплоцирам маркетинг менаџмент..Математика и статистика има,а мене тоа не ми оди...Сакам и бизнис..Може ли некој што учел да ми каже како е...Немам некој голем просек,се плашам ако не ме примат..