Hartii od vrednost i portfolio menadzment nekoj sto polagal da mi pise kako e na ispit i koi temi treba da se ucat?
Mislenje za profesori prva godina? Kako najlesno da se uci da se polozat matematika, smetkovodstvo, ekonomija i etika?
Ќе ти пишам јас како ги положив . Математика на приватни часови, Основи на сметководство од книга бидејќи книгата е како буквар, има се' објаснето чекор по чекор со дадени примери. Ако седнеш да учиш, нема шанси да не положиш и тоа со висока оценка. Економија од книга, и обрати внимание на графиконите. Деловна етика мораш на памет. Треба да се знаат набројувањата, такви и се прашањата на колоквиум/испит. Јас бев вонреден студент, и можеби ако одев на предавања не ќе ми требаа приватни часови за Математика, ама немав можност да пратам предавања.
Здраво колеги, Дали може некој што го има променето смерот во трета година да ми пише приватна порака.
1.Matematika ,jas licno odev na privatni casovi,iskreno edvaj go poloziv ama so ucenje i vezbanje ne e problem se se moze.Aritmeticka,geomteriska krediti i uste edna zadaca znam za 6ka treba. 2.Smetkovodstvo idev na privatni casovi istom,ama iskreno nemase ni potreba posto moze i bez privatni casovi da se nauci mislam ne e nesto pretesko.Mene teorijata me spasi,nabubav na pamet. 3.Ekonomija treba so vreme da si fatis posto knigata e golema,iskreno ima mn korisni informacii so ke ti trebaat i ponataka za povekjeto predmeti. 4.Delovna etika e bubanje epten,dava i 3 otvoreni i lesno moze visoka ocenka da se dobie.
Математика следи ги вежбите затоа што тоа ќе ти помогне 100пати повеќе од тоа што ќе ти го објасни професорката, а асистентите добро објаснуваат. Ако не одиш на приватни часови ти препорачувам да си ги извежбаш задачите од збирката може да ти се падне иста или многу слична задача. Сметководство ти е доволно да читаш од книгата, се е убаво објаснето и баш чекор по чекор како што треба да се решава задача. Извежбај ги и таму задачите од збирка ист тип ќе ти паѓаат на колоквиум. Економија мораш од книга, а и добро е да слушаш на предавање, особено кога ќе ги објаснува професорот графиците, тие ти се многу битни има многу прашања поврзано со нив. И ако можеш земи си ги прашањата од либро чисто за вежбање, мене ми помогнаа. Пробај да положиш на колоквиум потешки прашања дава на испит. Деловна етика јас немав ама знам дека учеа на памет и се жалеа на многу набројуванки, ама сите положија така да неверува дека е многу тешко.
Zdravo kolegi, nekoj da kazhe nekoj hint kako da polozime makroekonomija? Slusam muabeti deka edvaj go polozuvaat tolku li teski prasanja dava?