Дали може малку помош околу предметот менаџмент? На каков налин се полага, какви се отприлика отворените прашања и дали се положува прв колоквиум без нив?
citaj ja knigata poveke pati lesna e za razbiranje i interesna e ako e golema i od prasanjata od libro skoro isti se pagaat sami odgovorisi gi ti bidejki se gresno odgovoreni
Земи си потврда за редовен студент од студентски прашања пред да земеш треба да им уплатиш 100ден на сметка. После идеш во јсп со потврдата, индексот и лична карта им плаќаш уште 200ден те сликаат таму и одма ти ја даваат.
Sakam da prasam za odenje na vezbi za prva godina, shto dokolku nekogas nemozam da odam dali toa vlijae. Moze nekoj sovet?
Pa zavisi od predmetot. Nekoi profesori davaat poeni za aktivnost na vezbi, primer smetkovodstvo. Za drugite ne se sekavam bas ama vo sekoj slucaj mislam deka ne vlijae na potpis.
Ke moze nekoj sto prethodno polagal da kaze kakov tip na prasanja ima za kolokvium po ekonomija, smetkovodstvo i matematika… i kako da se spremaat istive…
Па јас кога ги полагав 2019та беше вака Сметководство имаше прашања само со повеќекратен избор на прв колоквиум и беше релативно лесно во споредба со втор колоквиум каде има отворени задачи да составуваш биланси и извештаи затоа обиди се на првиот да извлечеш што повеќе поени.Треба да се учи од книга и да се посетуваат вежбите и мислам би било доволно за положување. Математика по 6 задачи даваа и на прв и на втор со тоа што првите 3 се обично полесни но носат помалку поени мислам минимумот беше околу 20 поени за да се положи.На вториот колоквиум задачите беа потешки тогаш се паѓаат задачи со кредити,ренти,амортизациони планови и можно е да ти требаат приватни часови за полесно да научиш бидејќи конкретно мене вежбите што ги слушав не ми беа баш од корист.Секако ако добро ти оди математика и можеш да ги разбереш брзо работите и самостојно да решаваш задачи од збирка тогаш ќе поминеш без проблеми. Економија не е воопшто тешко,обемна е книгата но мене барем ми беше разбирливо,посвети внимание на графиците бидејќи секако паѓаат на колоквиум и земи си прашања од либро кои не се баш сите точно одговорени но се од корист да те насочат кон тоа што повеќе да учиш.Има и скрипта ама таа не е доволна за да се положи сепак треба да се учи според книгата.