Ако ти е презапишан и ако лани си имала потпис би требало да имаш и годинава. Ама тоа е мое мислење не знам за сигурно. Ако знае друг некој за сигурно нека ти каже.
Ima li sansi ekonomija ako ne polozis na kolokvium da polozis na ispit ili potesko e? Koi predmeti se poteski za na ispit?
osnovi na marketing prv kolokvium na sto da se obrne vnimanie, sto najcesto se paga, dali treba se od ucebnikot ?
Дали Финансиски Менаџмент би ми препорачале на колоквиуми да го полагам или да си одам право на испит? Дали испитот е доста потежок од колоквиумите? Исто така дали занете какви прашања дава професорот(заокружување,отворени,задачи)?
Uzivaj plivaj se e na zaokruzuvanje imas kniga, samo zapamti koe kaj e od prilika za da mozes za 15 min da najdes 20tina prasanja
Ako znae nekoj da objasni kakvi se esejskite po osnovi na menadzmanet ke imalo 2 prakticni i 1 metodolosko? Ako moze objasnenie
Метадолошко ти е теоретско прашање, дефиниција/набројување еве пример за бенчмаркингот може да ти даде. А тие практичните се дефиниција од книгата и да напишеш пример или ти дава пример за компанија или област поврзано со таа дефиниција. Пример за оутсорсинг како се применува во некоја македонска дејност.
Ако можеш подобро ти е на колоквиум бидејќи имаш помалку материјал иначе за тоа дали е потешко на испит, не е. Отворени ти се 5, а другите се на заокружување, каде имаш и задачи секако во двата типа.
Задачите се дел од прашанјата на заокружување така? Колку задачи од прилика дава професорот? Исто така колку максимум точни одговори имаат прашањата на заокружување? И зошто на колоквиум имам помалку материјал, нели материјалот за испит е материјалот од двата колоквиуми?
Да задачите се дел од прашањата на заокружување, негде 5 макс дава вкучувајќи и логички но имаш и во отворените задачи. Максимум точни може да сите. Мислев на тоа дека е расподелен материјалот на два дела (прв и втор колоквиум) затоа реков помалку за учење.
фала ти на одговорите, имам само уште едно прашање. Дали на испит ни се дадени формулите за задачите или треба на памет да ги знаеме?