Да кратка презентација не повеќе од 20-25 слајдови и 15мин презентација. Прашањата се во рамки на учебникот ништо вон тоа,малку е за прв колоквиум дали беа 70-80 стр. Многу коректен професор и имаше прилично високи оценки по предметот.
не не се полага ахахахахахахах ти става 10ка и чао затоа сите го сакаме ахаххаах а Љубен ако почне да предава, покрај плакнење очи ќе терба и да учиме
тој со факултетот ич не се замара, посебно сега кога е влезен во политиката. Кај него во принцип е најлесно да положиш, ги наоѓаш прашањата и учиш стриктно тоа, може некогаш да убаци некое ново али воглавно ги врти едни исти.
I know right Не сум од економски ама имам задолжителен кај него Имам и прашања од либро и материјал свој, но ако ги дава пример од септември истите тогаш да не му ја мислам, си ги запамтив Ќе подучам уште нешто ситно Антипатичен ми е, ми се има испонашано а и предметов богами е тежок шит
така е, кај него повеќе ти се исплаќа да одиш на испит ќе си ги научиш прашањата и ќе добиеш поголема оценка отколку да одиш на колоквиуми па да те матка со граници,присуство,презентации ..
секој предмет од економски е тежок шит. Јака ни душа. Сите што ќе дипломираме некогаш ( далечна 2050та ) ќе треба венец ко на светците околу глава да ни се појави
види по групиве присобери ако има уште некој пишано што се има паднато, само што мислам дека конкретно за колковиум едни врти, за испит други, ова од искуство, ја му влегов во шемата. Инаку таков си е фалбаџија и малку надмен , држи дистанца од студентите за разлика од другите проф. Ја па бев кај него за дипломска да земам тема, па го зарежав бидејќи ми даде глупа тема, за да на крајот пак да ми биде во комисија.
Не е толку тежок сега за разлика од порано кога беа Драги Јанев, Љубиша, Шуклев и другите, овие проф сега не се споредуваат со нив. Посебно што тогаш имаше многу предмети на пишување и усно, за разлика од сега кога има доста на заокружување . Мене ми се има случено и на чиста среќа да положам така заокружувајќи.
Дали има врска тоа/дали мора да се запази да имаме 19 задолж. 9 изборни и 3 од универзитетска листа(ова случајно го видов во водичот од 2018-та) за дипломирање пошто јас немам баш водено сметка за тоа.Бидејќи на сајтот пишува мин.31 положен испит и освоени 240 кредити се потребни за да се пријави дипломски. Мене претежно ми се од економски бирани предметите бидејќи беше корона и не можев баш да се снаоѓам по други факултети а и плус тие носеа помалце кредити па до сега само етика и род имам земено од филозофски. Ако знае некој да сподели?
Финансиски Менаџмент се положува испитот со учење од скрипта? Или ризик е, најдобро од книгата да учам?