Искуство од предметите Меѓународно сметководство Анализа на фин.извештаи Како е на колоквиуми,дали се учи цела книга меѓународно(бидејќи е над 500стр.),има ли задачи анализа за решавање? Дали е тешко?
Го немам земено до сега но се вели дека има доста набројуванки за учење ако ти оди тоа тогаш избери го.
Dali koga zapisuvas leten semestar, a nemase polozeno ni eden predmet od zimski pravat nesto problemi?
Zdravo na site, dali nekoj ima prasanja sto se padnale na ispit prethodnite godini drzavna regulacija i zadaci?
Ве молам ако некој може да ми прати слики од книгата Меѓународен менаџмент, глава Меѓународен производствен менаџмент, точка 3 Локација на продизводството, страни 12 и 13, ми фалат во мојава копија. И ако ги има некој тие презентации што требаат ве молам пратете ми ги, не ми одговара професорот. Фала најмногу!
Zdravo, ako moze nekoj dokolku ima prasanja po predmetot Finansiski pazari i institucii(fpi) prasanja koi se padnale na ispit da mi prati.
Ќе може ли мислење за следниве предмети, кои се така полесни за изборни? Менаџмент на мал бизнис Менаџмент на набавки Менаџмент на осигурување Менаџмент на ризик П.С. треба 2 да изберам
Може ли нешто повеќе за следниве предмети во врска со испитите, професорите... и кои се полесни за изборни? 1.Анализа на временски серии 2.Економија на трудот 3.Економија на социјалната држава 4.Информациони технологии 5.Управување со системите 6.Теорија на одлучување 7.Основи на бизнис аналитика Треба 2 да изберам за летен семестар
Менаџмент на осигурување и Менаџмент на ризик,малку материјал лесни за учење и полагање. Плус има и проекти за поени плус а ризик втор колоквиум лани се полагаше преку стручен труд кој се презентира 15мин. За другите два не знам.
Економија на социјална држава е полесен го имам избрано само малку подосаден е материјалот иако е помал, даваше и до негде логички и двосмислени прашања но се положува инаку е на заокружување и има задачи (кратки, исто на заокружување). Информациони технологии ти е исто полесен, на англиски е книгата и полагањето, прашањата се на заокружување, професорот кажува што треба да се учи. Само ова беше пред 2 години не знам каков е принципот на полагање сега. За другите не знам, не сум ги имала.