dali nekoj ima informacii za ispitot menadzment na finansiski institucii/nebankarski finansiski institucii
kako e procedura za prezapisuvanje predmet? kolku se plakja? i sakam da go ponishtam toj i da zemam drug i dali primer mozam da ne zemam eden izboren predmet, bidejki maksot e 14 izborni predmeti da imame vo tek na studiite, a za diplomiranje mi trebaat 12/13
Ќе може ли да ми кажете нешто повеќе околу следниве предмети: - Деловно комуницирање - Менаџмент на промени - Упраавувачко сметководство 1
Moze li nekoj da mi kaze shto e podobro da odberam e biznis ili zivotna sredina? Shto e polesno, kako odat polaganjata ( dali e na zaokruzuvanje, kolku tocni odgovori se mozni, ima li esejski). Dali prisustvo e zadolzitelno? Blagodaram.
Вовед во економија на животна средина колоквиумите носат по 40 поени, првиот е само на заокружување и се положува со прашања од либро и е прилично лесен, а вториот колоквиум е комбинирано на заокружување и две есејски, но дава можност да се користи книга 5 минути ама само доколку имаш оригинал. За редовно присуство дава 10 поени и за изработка и презентирање на стручен труд 10. Ако имаш други прашања пиши ми.
За деловно и управувачко веќе имам пишано погоре за менаџмент на промени не знам. Управувачко 1 е микс од теорија и задачи 1 кол теорија и кратки задачи цел е на заокружување 2 кол помалку теорија а многу повеќе задачи за решавање прилично обемно фактички меѓу 2кол и испит скоро и да нема разлика мора да ги знаеш добро задачите за да го положиш.
Е бизнис книгата и полагањето е на англиски предавањата се на македонски. Ти треба основно познавање на англиски за да можеш да положиш, воопшто не е тешко во принцип поважните поими и дефиниции ги бара на полагање. Се е на заокружување и поред прашањето го пишува бројот на точни одговори.
sakam da prasam dali moze da zapisam prazen semestar i vo nego predmetite sto sakam da gi polagam da ne zapisuvam redovno semestar? i dali moze da gi polagam na ispit istite redovno vo sesija? i kolku cini
Вовед во економија на животна средина или организациско однесување за летен семестар прва година? И зошто?
Јас запишувам осми семестар. Во Iknow каде што ги запишуваме предметите за семестарот стои и дипломска работа. Дали и таа треба да ја запишеме или не?
Вовед во економија прв колоквиум е лесен на прв колоквиум се паѓаат прашања од либро а на втор има 2-3 отворени со тоа што ја дава книгата(доколку е оригинал) на користење околу 5мин. Организациско е лесно со тоа што има набројуванки за учење но малку материјал е колоквиумите не се воопшто тешки плус мислам имаш поени од присуство и активност.
Има ли некој искуство со Сметководствени контролни системи? И дали знае некој како е Социјална заштита како изборен од филозофски? Вреди ли да се земе?
bolje izberi voved, pogolemi ti se sansite za polesno da go polozis, imas 10 poeni od izrabotuvanje trud i 10 poeni od prisustvo (da znaes pece sekoj pat cita za prisustvo, borce mn retko), za ucenje nabubaj gi prasanjata od libro i obelezi si vo knigata sho kaj se naoga poso davaat koristenje na knigata 5 min za esejskite prasanja - dovolno vreme da prepises celo prasanje. organizacisko mnogu go tupat, prezentacijata ti nosi 5 poeni (koi na nas lani ni gi ponistija posle junskata sesija), za polaganja imas prasanja kaj sho moze da ima 5 tocni odgovori i nigde ne ti e navedeno toa. isto taka nas sega ne zaebaa poso esejski prasanja ni dadoa na ispit od koi samo 15 dusi polozija, a drugite 100 ostanaa da go prezapisuvaat predmetot
не ама мнооогу врши работа да одиш верувај ми човекот објаснува ...без коментар ја дома отварав книга и сфаќав сѐ темава деновиве ја направивме дар-мар хахаха истите шо прашувате по фб и овде