Учи со разбирање! гледај да ја сфатиш логиката и нема да имаш проблем, ако учиш на памет ќе ти се измеша се!
Zdravo, dali moze nekoj da mi pomogne so predmetot Javni finansiii... Nekoi otvoreni prasanja sto se pagjat ili materijali od kade bi mozelo da se uce za pokratok period? :/
se na pamet, sekoj grafikon, sekoja definicja bukvalno isto kako vo knigata, sekoe dopolnitelno objasnuvanje so mislis deka ne e bitno i so mnogu srekja uspat.......
Здраво, би ве замолила да ми кажете за МСИ од кај Никола Лефков на што обрнувате внимание уште тој предмет ми остана, па ако знае некој нека помогне. Поздрав
Здраво луѓее, има ли некој што слушал сметководство од оваа година да ми прати ако има некои прашања на заокружување или било какви задачи што би се паднале на испит. Фала Ви однапред
Zdravo, me interesira za ispit organizacisko odnesuvanje, kako e odprilika, lesen/tezhok, shto najmnogu baraat itn ... fala Isto i ako nekoj ima prashanja ako mozhe da mi prati fala
Planiram da se zapisam na ekonomski fakultet vonredno no sakam polesen smer, ke moze da mi kazete megju ekonomija ili nadvoresna trgovija koj e polesen (ekonomija ima predmeti povekje so zadaci kako sto e ekonometrija pa povekje sum za nadvoresna ama sepak kazete mi vase mislenje)
Испитот основи на менаџмент оваа сесија да обрнам повеќе внимание на набројуванки или на нивното објаснување ( организациско однесување претходната година 1 сесија имаше само заокружување, 2 сесија објаснувања, 3 сесија есејски, па дали го имаат истиот принцип)
Најмногу набројуванките учи ги и ако нешто од тие набројуванките има дефиниција поважна. Во принцип дава ист тип на прашања заокружување (дефиниции и набројуванки) и отворени прашања/есејски.