Здраво, може ли мислење за предметиве: Основи на менаџмент, основи на маркетинг, менаџмент на човечки ресурси и теорија на организација. Како иде полагањето, дали се лесни .....
moze li da se zapisat poveke od 3 izborni predmeti od univerzitetskata lista vo tekot na nasite studii ili samo 3 se dozvoleni?
Основи на менаџмент е лесен и брзо се учи иако е голем материјалот, за основи на маркетинг, предметот е интересен но полагањето не баш , ако го имаш предметот, за полагање само учи, учи и учи! Никогаш немој да мислеш дека знаеш доволно, учење од а до ш -СЕ.
Менаџмент има доста набројуванки и дефиниции, ама лесно е. Маркетинг лесен е материјалот ама тешко е да се положи.. мораш да научиш буквално сè, со се фусноти. Менаџмент на човечки ресурси е прелесно и интересно, го земаат многу и како изборен. Научи си ги добро студиите на случај. Предметиве се полагаа на точно/неточно, повеќекратен и отворени прашања. На сличен принцип беа колку што се сеќавам. Само 3.
Трговско право некој минатата година да не го имал, да ми каже дали е сеуште лесно за полагање и дали паѓаат од Либро истите прашања?
Малку е потешко од како е Љубен, но сепак сметам дека сите можат да го положат со малку учење. Прашањата не се сите од либро, но може и некое од таму да се падне.
мчр зимај прелесен е. Многу интересен предмет Основи на менаџмент има набројуванки доста, ама интересен е исто Маркетинг.... ужас претешко викаат сите. Снежана е крш невиден Теорија на организација е ко организациско викаат, исто набројуванки тон
Мислење за предметот Национални сметки? Дали е лесен за положување,од каде се учи и дали е задолжително присуство?
Nekoj sto ima iskustvo so vondredno studiranje radi vrabotuvanje da pise iskustvo i dali e preporaclivo?
Мислење за следниве предмети: - Теорија на организација - Меѓународен менаџмент - Индустриска политика
Јас бев две години вонредно, не мислам дека е претешко, факултетот го активирав само околу испитни сесии и само на испити одев. Последниов семестар иако бев вонредно почнав да одам на предавања и на колоквиуми. Според моето искуство коа одев на испити колку и да учев највисока оцена ми беше осмица, откако почнав на колоквиуми со мн мал труд стигнав до 9ки и 10ки, некако полесно е да фатиш повисока оцена на колоквиум, не знам дали е до тоа дека е полесно да спремаш помал материјал или whatever ама скроз приметив разлика. После тоа мислам дека некои предмети не можеш самостојно да ги совладаш ако нема кој да ти објасни - математика и статистика ако земеш од книга да учиш сам/а е МНОГУ потешко од тоа некој да те воведе во материјалот. Мислам дека исто е тешко и сметководство сам, ама не невозможно пошо книгата е супер напишана и супер објаснува концепти. Мислам дека да студираш вонредно е doable ако идеш на часови по предмети шо имаат задачи и ако си океј со тоа оцените да ти се главно 6ки и 7мици.