Ќе може ли некој да предложи изборни предмети за седми семестар? И ако некој ги имал аграрна политика и индустриска политика да каже искуство?
Мислење за предметите: Маркетинг менаџмент; Управување со произовдот; Финансиски менаџмент. Се бара ли редовност на предавањата, како се одвива полагањето, дали е тежок материјалот итн.
Здраво на сите, ќе ве замолам да ми предложите лесен изборен предмет за зимски семестар ( нема да сум во можност да посетувам настава, некој што нема да биде повржан со вежбите). Ви благодарамм.
Економика на македонија никако за изборен го предава Пеце, тежок и обемен предмет, а економски раст и развој го предава Филиповски, книгата е стара обемна и некорисна, се учи од презентации не се многу обемни, за колоквиумите беа на заокружување (со амбиција да бидат комбинирани и со кратки есејски) од кои едниот со макс до 4 точни одговори, а вториот со до две точни одговори
Dali sega koga se zapisuva semestarot moram da prijavam diplomska ili moze i podocna? I dali moze da mi predlozi nekoj kaj koj profesor da zemam od katedrata finansiski menadzment
Мислење за предметот аналитика на бизнис податоци кај проф. Марина Мијоска? Начин на полагање и дали е лесен за изборен?
Првиот дел се учи општо за економиката како наука, системите политиките, научните методи, потоа се учи за економскиот систем на мк од југославија до денес се учи за состојбата на пазарот, надворешно трговските односи, монетарен банкарски ситем, еконо ската политика на мк, инвестици, невработеност инфлација, фактори на економскиот развој, ако си заинтересиран за подетално пиши приватно ке ти сликнам содржината.
Дали може да платиме за семестар онлине? Бидејки во iknow ми излезе опција, само не знам да не ми прават проблем во студентски прашања. Некој има платено?
procedura nekoja za prezapisuvanje zadolzitelen predmet od lani ima li ili si zapisuvam semestar regularno?