Макроекономија, Јавни финансии, Економика на Македонија, Финансиско сметководтво бараат оригинал учебници или може и копирани?
Најпрво го внесуваш презапишаниот предмет од лани па задолжителните од оваа година и ако имаш место после тоа и изборни.
Дали некој знае колку предмети можеш да земеш од други факултети? Јас имам земено два од филолошки, сега сакам да земам трет од правен ама не сум сигурна дали е дозволено? На iknow ми дозволува ама страв ми е после на студентски да не ме вратат па да треба да плаќам казни
mozesh da zemes maks e 3 predmeta od univerzitetska lista. koi predmeti gi zema od filoloski, dali ti bea lesni i po kolku krediti se?
Продавам Менаџмент на човечки ресурси Економетрија Економија на инвестиции Економски раст и развој (за сите следуваат гратис прашања)
Да сподели некој искуство со лични финансии? Каква е материјата, дали е лесно, бара ли присуство професорот и слично?
Некое инфо за предметите Аграрна политика и Европски економски интеграции ? Лесни ли се ? Се учи од прашања?
Здраво, за овие предмети: Основи на менаџмент, основи на маркетинг, менаџмент на човечки ресурси и теорија на организација, дали бараат задолжително присуство на предавања/вежби?
Некој што полагал статистика оваа летна сесија како оди полагањето со лаптоп треба само excel да имам инсталирано на лаптопот?Дали треба дигитрон да се носи ? И каков е испитот,дали е тежок? Побитни се задачите или теоријата? Дали таблиците и формулите ќе ни се дадени ?
Аграрна е досаден предмет за повеќето,книгата мислам беше малце повеќе од 250 страни,на тестот 10 есејски прашања има,професорот ги врти истите 50-60 прашања. ЕЕИ го предава Елена Макревска Дисоска,за нејзе имам само пофални зборови,ми беше ментор на дипломската. И како човек и како професор е добра,се труди секагаш да помогне и да не научи. Мислам дека на тестот нема прашања туку само кејсови (студии на случај)