Некои поискусни да ми одговорат на 2 прашања: Дали ние(бруцоши) треба да си ги купиме книгите или самиот факултет ќе ни ги даде и кога? Дали предавањата започнуваат на 03.10 т.е. вторник?
Fakultet nisto ne ti dava,samo ti zima ti dava diploma i ,,znaenje''. Vidi vo rasporedot na veb stranata koga pocnuvate so predavanja
ako ne sakas da si plakjas za potpis odi na predavanja, ili barem pojavi se na povekjeto, znaat nekad i da pustat spisok na prisutni (zavisi kaj koj profesor, ne se sekjavam kaj koj kako e)
Дали проектот по финасиски менаџмент мора да се прави и презентира за положување или може и без? И дали е индивидуален или групен проект ?
На испит е многу потешко да се положи,обемен е предметот,буквално на испит од секоја тема имаше по едно прашање и повеќе групи беа. Така да правете проект и положувајте на колоквиум. Јас на пример направив глупост кога го полагав,паднав на втор,го преполагав и пак го паднав и лагано си идев на испит во јуни.
ima li nekoj sto e na finansiski menadzment i shto zavrsil treta god? mi trebaat knigi od zimskiot semestar (megunarodni, licni finansii, fin.menazdment) kade sto se sto treba da se uci e povleceno. (ke si platam kolku i da treba za materijalite)
Продавам 2 оригинални учебника по Основи на економија за прва година, 1500 од учебник.Нови се и многу малку користени.
Здраво, ако може мислење за предметиве: Финансиски менаџмент, Меѓународни финансии, Лични финансии и Национални сметки, каков им е начинот на учење и полагање, кој е најтежок да му се посветам повеќе? П.с. купувам помошни материјали, решени задачи и книги од предметиве ако некој има Фала вии )
Менаџмент на човечки ресурси дали е тежок материјалот дали професорот ги дава и студија на случај на полагањата и дали бара редовност на предавањата ? Ако знае некој до каде е материјалот за прв колоквиум?
dali kje moze da mi kaze nekoj,koga se prijavuva diplomska,imam uste2 nepolozeni predmeti dali mozam u juni da polozam 2 a u avgust da ja prijavam diplomskata?