Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Од колку до колку работат студентски сега ? Прашувам за тој листот со оцените што ќе ни треба за у дом, што треба од студентски да ни удрат печат или како и да е ... :wasntme:

2. Kastak

Kastak Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Каде можам да го проверам тоа? И да видам на кое место сум рангиран?

3. mysterious

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661

Па чекај бе душо уште немате резултати. Кога ќе излезат резултатите тогаш ќе знаеш. :)

4. mysterious

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Имате ли резултати од уписите ?

И уште нешто, знае ли некоја како работат овие денови студентски прашања, од колку до колку часот ?

5. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Резултати ќе објават на 22 прелиминарни, а на 27 конечни. А дали воопшто ги имаат на факултет не знам, ама гледам некои преку врски веќе нешто си дознале :D

Инаку имам 95,76 конкурирам за финансиски, државна. Мислам дека ќе влезам, ама некако критично ми делува :worried: стварно не знам, едвај ги чекам резултатите.

6. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Ќе влезеш државна ГАРАНТИРАМ.... :) Честитки од сега :P Те читам дека имаш голема желба за факултетот и за смерот и многу ми е мило кога ќе видам така... И јас имав и имам многу голема љубов за смерот и со љубов учам и постигнувам резултати, сигурна сум дека и ти ќе бидеш супер студент... Конечно да сретнам некој што со љубов запишува Економски а не од што нема кај или така му рекле од дома... Ти посакувам многу успех :*

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mysterious

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661

Морам да се самоцитирам, многу итно ми треба информацијава, ако знае некоја од вас девојки да ми каже. :)

8. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    До вторник не работеле, така знам ама незнам дали и заклучно со вторник или не... А си работеле стандард до 1 од 11 мислам :))

Едно прашање: Дали некој го има слушано Француски 1? Се оди на колоквиуми или на испит? Професорката како е? Материјалот? Присуство треба? :)

9. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Девојки ве молам ако имате ресено некои задачи со детерминанти и матрици, од тие што паѓаат на испит ве моооолам да ми пратите преку лп. Ви благодарам многу

10. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    3.390
    Ми треба феминка што сега ќе биде 4та година, финансиски менаџмент.
    Ако има таква, нека ми пише ЛП. :)

11. 4udenka

4udenka Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ќе ве замолам ако некој/а беше да полага во оваа сесија финансиско сметководство пишете ми кои прашања се паднаа на испитот?

12. joaanaa

joaanaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Да не има некој прашања по МИС од јануарска или јунска сесија што се паднале?

13. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    Знае ли некој што не треба да се учи од 5та глава Статистика за бизнис и економисти? Фала однапред :*

14. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Дали некој може да ми каже како да знам кои се изборни предмети за прва година? На страната на Економски ги има изборните ама нема кои од која година се, само летен зимски семестар има . И сега што да правам? :?:

15. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    403
    Нема определено, можеш да избереш кој било предмет, само да не е редовен на твојот смер :)

На Micheleljubov му/ѝ се допаѓа ова.
  16. hunny20

hunny20 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    83
    Колешки има ли некој што знае што треба да се учи анализа на е-бизнис,благодарам :)

17. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Колешки што ќе се бира годинава за изборен? (Да не е трговско и англиски).... Некои предлози, мислење за разбирливи и интересни предмети? :)

18. libra92

libra92 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    0
    Економистки полагам Статистика за бизнис и економисти на 30ти во 8 часот а како што разбрав истиот ден биле и уписите за 1ва година нели може да се направи некоја промена околу денот на полагање... тој ден ќе има многу гужва и галама не ми е логично некако да се одржи испит во такви услови :|

19. mysterious

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661

Уписите ќе бидат сигурно од 12 или 11 часот од кога ќе отворат студентски. И нема шанси да сменат датум.

20. libra92

libra92 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    0
    Колку што се сеќавам од лани уписите си беа стандард цел ден мислам од сабајле 8-9 па до 15-16 часот и оваа година на конкурсот за упис си беше така, не верувам толку касно да почнат... |(