Здраво колеги. Дали може да ми препорачате 2 изборни премети за 7ми(зимски) семестар? По можност од нашиот факултет но може и од другите факултети бидејќи до сега немам земано ни еден изборен од друг факултет. Се мислам да земам некои од следниве: -Деловна етика -Демографија -Лични финансии -Европски економски интеграции -Економика на Македонија -Индустриска политика -Меѓународен маркетинг -Надворешна трговија -Управување со производот -Однесување со потрошувачите -Меѓувародни организации и интеграции -Монетарна и фискална политика во ЕУ Било каква информација за некој од овие предмети или препорака за лесни изборни предмети од другите факултети е добредојдена.
Ja od se ova sum imala demografija samo Prelesno e i interesno Teorijata e mn lesna, a zadacite se zamena po formula, da presmetas pr natalitet, mortalitet, fertilitet.. i plus dava kniga 10min na kolok Licni isto vikaat prelesno bilo. Poise ko muabet za nasite finansii, kako da upravuvame so niv NIKAKO; nadvoresna trgovija, upravuvanje so proizvodot i odnesuvanje so potrosuvaci delovna etika isto vikaat lesno bilo
Дали треба молба за да запишам 5 предмети во семестар(40 кредити)? Имам просек на 8.5. И дали истиот ден кога ќе одам да запишам семестар ќе ми ја одобрат молбата?
marketing: uci na pamet sve od naslovot do fusnoti i tocki i zapirki menadjment nabrojuvanki mnoguu,nemam nekoj sovet na pamet drugite ne sum gi imala so lesno
Надворешна трговија, однесување со потрошувачите, можам да те посоветувам за овие два дека се прилично лесни за учење и за полагање. Но, сепак ова јас ти го кажувам за од пред 3 години, може да се распрашаш сега како е баш за овие два предмета
Од овие предмети сум го имала само Маркетинг па можам да ти кажам само за него мислење. Предметот, темите на предметот, начинот на кој што е напишана книгата е премногууууу лесно и интересно за учење и нешто да речам основно за економист. Прелесен е за учење... но има друг проблем за жал, начинот на кој што се полага и како се поставени прашањата е доста дискутабилна тема. Можеш да видиш и по списоците на колоквиум или испит по колку студенти положуваат. За жал е задолжителен и мора да го поминеш така да мој совет ти е да читаш внимателно како се поставени понудените одговори ( одам со претпоставка дека веќе материјалот ќе ти биде научен ) Секое прашање во тестот е поставено КОЈ ОД НАВЕДЕНИТЕ ОДГОВОРИ Е ТОЧЕН ИЛИ НЕТОЧЕН, така да на поставувањето на прашањето и нема многу што да обрнуваш внимание хаха ама на одговрите даа, мораш да внимаваш
Здраво, дали некој од вас може да ми каже како се полага предметот Операциони истражувања на ИСПИТ, за колоквиум сум запознаена
Има ли некој што е прва година и што ќе сака колоквиумските комбинации од новата збирка мат да ми ги прати?