Дали некој знае каква ќе биде структурата на вториот колок математика? Колку кратки колку долги и од кои теми ќе се?
Здраво на сите, дали некој го има земено Трговско право и знае кои глави треба да се учат и дали е доволно да се учат само прашањата од Либро?
Искуство од пред 4 години,3 долги 3 кратки. Долгите беа со влогови,ренти,ануитети,амортизационен план. Вториот беше многу потежок од првиот.(барем за мене) Сега не знам дали е нешто сменето во материјалот.
Кога полагав во 2019та памтам вака нешто беше,без да ја знаете стопанската математика нема шанса да положите на тоа треба најмногу внимание да се обрне. Јас полагав цел испит,само стопанска математика,аритметичка и геометриска прогесија знаев,ама многу добро знаев и така положив,другото не се замарав да го учам.
Здраво, сакам да прашам за положување на предметот Демографија дали треба да имаме вкупно 45 поени од двата коловиума заедно (без разлика колку имаме поени на првиот, а колку на вториот) или мора да имаме над 22,5 од двата?
Здраво, да ве замолам некој да ми каже на кои теми по статистика за бизнис и економија најмногу да обрнам внимание,фала однапред.
Nekoj sto polozil marketing da kaze iskustvo, kako da se uci materijalot, dali pomagaat prasanja ili skripta od libro, i dali e potesko na ispit ili na kolokviumi?
zaso ne dobivam potpis ako mi e prezapisan predmetot od lani? nekoja posebna politika si ima sekoj profesor ili? neli treba da mi sleduva potpis
Ne ti sleduva Ako ti e prezapisan otponovo ide se Kao prv pat da slusas Ne znam zaso mislite deka bi vi vazel potpisot ako otponovo slusas Bas treba da idete da slusate predavanja, ne na gotovo potpisot poso niso nema da naucite
Кај нас даваа потпис за презапишан предмет, ако ти е презапишан, немаш никакви обврски наредна година освен да полагаш за да го положиш..
kakva vrska ima slusanje predavanja so potpis ? povekjeto profesori ne ti ni davaat potpis ako ne si im se potpisal na spisok, ne si ucevstvuval na kviz ili pak na domasni zadaci itn. primer jas mozam da posetuvam predavanja a da sum go ispustila toa. ne e se na gotovo kao sho bi rekla ti, nema nekako logika tvojot kraen komentar
Професорите си даваат потписи како ќе им текне освен кога ќе види дека на сите предавања си бил/била (во случај да дава список) тогаш мора да ти даде потпис.