Мислење за овие предмети? Кои се лесни и каков е принципот на полагање? - Менаџмент на мал бизнис - Основи на бизнис аналитика - Проект менаџмент - Е-бизнис иновации - Економија на иновации - Анализа на временски серии - Менаџмент на ризик
Може некој што полагал Деловна Етика на испит да сподели искуство од типот на прашања што се паѓаат и како да се совлада материјалот или на што треба да се посвети внимание?
Zdravo kolegi, dali nekoj moze da mi kaze mislenje za predmetot Proekt menadzment kako izboren? Princip na polaganje i ocenuvanje? Kakov e profesorot Sasho Arsov? Lesen li e predmetot?
Здраво, ме интересира дали следниве предмети бараат задолжително присуство и мислење за истиве, дали се лесни/тешки како се положува итн: Менаџмент на мал бизнис; Управувачко сметководство 1; Проект менаџмент; Фала
Анализа на временски серии или деловно комуницирање за изборен предмет? Кој е полесен и како оди полагањето, дали треба присуство, ако може некој да сподели искуство.
Здраво. Може мислење за предметот Управување со системите, како се полага, професор, како е за учење? Благодарам
Zdravo kolegi, menadzment vo osiguruvanje dali e zadolzhitelno prisustvo na predavanja i vezhbi i kako odi polaganjeto? Isto sakam da prasam i za etikata i rodot od filozofski nekoj ako go imal da spodeli za nacinot na polaganje i dali treba prisustvo?
Ммб е со набројуванки ама релативно лесно и разбирливо, се полагаше пред некоја година на заокружување со 1-5 точни одговори. Бизнис аналитика е прелесен предмет, основата на ексел. Прв колоквиум лани полагавме со книга, на заокружување 10 прашања со 1 точен одговор, а втор колоквиум правевме проект. Се надевам ќе остане така. Анализа на временски серии се работи на ексел, многу е интересно. Се полага со домашни, неделно по една, што професорката ја презентира на час. Задолжителна е редовноста за да се полага на овој начин. На двата ти треба присуство. Двата се лесни и интересни, зависи ти што бараш и сакаш. Анализа се работи на ексел и се полага со домашни (тоа што се работи на час), додека комуницирање има вежби и се полага на отворени прашања. Основи на бизнис аналитика. Да, се бодува. Се полага на заокружување 40 прашања со 1-2 точни одговори, сите носат по 1 поен. Останатите поени се 10 од присуство и 10 од проект. Лесно е. Етика и род е на заокружување со 1-2 точни одговори.