Да најверојатно и јас имав празно место пишав мејл на професорката и ми рече дека според присуство не ми следува потпис. Ако не си била редовна на предавања ќе платиш казна да а ако си била пиши и на професорката можно е да направила грешка.
Некој што полагал во оваа сесија испит по математика за економисти да ми каже дали сеуште е ист начинот на полгање т.е дали испитот содржи по 6 задачи?
Наводно сите одговори биле на заокружување ,а отворени прашања немало. Не сум сигурен колку е точен одговоров со оглед на тоа дека не сум го слушал менаџмент на ризик. Инаку да не знаеш дали присуството на овој предмет е задолжително?
Има ли некој што има земено изборен од факултет за спорт и здравје да сподели искуство, има ли лесен предмет? Или да предложи лесен изборен од друг факултет со помалку кредити.
Дали дипломската треба да се запише во iknow заедно со предметите од 8ми семестар? Последен семестар ми е не знам како оди процедурата
Koi izborni se najlesni od ovie -Osnovi na biznis analitika -Menadzment na mal biznis -Menadzment na rizik -Menadzment na osiguruvanje i koja e strukturata na polaganja, zaokruzuvanje, esejski, zadaci?
Здраво, дали може некој да ми напише мислење за задолжителниве предмети во 8ми семестар што се да каже каков е принципот на работа и на полагање и дали се тешки? -Хартии од вредност и портфолио менаџмент професор Владимир Филиповски -Локални финансии професор Сузана Макрешанска Многу ми е битно па би сакала да знам што ме очекува, ве замолувам некој што знае да ми одговори!
Здраво колеги. Ми треба еден најлесен предмет од следниве: Е-бизнис иновации Единствен пазар на ЕУ Меѓународен менаџмент Економија на иновации Локални финансии Односи со јавноста Маркетинг преку социјални медиуми Развој на економската мисла Анализа на временски серии Вовед во економија на животната средина Глобалната економија и економските системи Државна регулација на бизнисот Претприемништво Регионална и урбана економија Теории на надворешната трговија Менаџмент на промени Менаџмент на набавки Мултилатерална трговска регулатива Менаџмент на перформанси Управување со системите Економија на трудот Меѓународен менаџмент
Lokalni finansii e zadolzitelen predmet na smer finansiski menadzment, ne znam kakov e ekonomija na trud go predava predrag, zadolzitelen predmer na smer ekonomija, znam i deka ima i zadaci za resavanje na polaganje, ne sum go imala dosea, ama sig deka predrag go predava e interesen predmet analiza na vremenski serii - moras da imas 70% od domasnite vo predviden rok, neznam dali so toa se oslobuvas da polagas eden kolokvium, ako gi nemas domasnite se polaga na ispit, isto sum go nemala voved vo zivotna sredina- koga ucevme onlajn go odbrav, pece citase za prisustvo sekoj cas, prasanjata od libro se pagaat, plus ima esejski prasanja, dava koristenje na original kniga za vreme na polaganje dali 5min ili 10min