Здраво дечки, поради неможност да се запишам на првиот уписен рок за прв циклус студии решив да се запишам на вториот уписен рок, меѓутоа при најавување на iknow системот економски не ми го покажува како опција, на ранг листите од првиот рок местата се пополнети за редовните студенти но јас ќе се запишувам вонредно и има слободни места. Разгледував ранг листи од претходни години и видов дека има примено вонредни студенти на втор уписен рок. Ме интересира дали некој бил во слична ситуација и дали би знаеле каде да се обратам? Фала ви
Колеги, доколку некој од вас има презентации по предметот основи на маркетинг би го замолила да ме исконтактира.
Мислење за следниве предмети: Аграрна политика,корпоративно управување,деловна етика,европски економски интеграции,национални сметки
Постои веројатност предавањата за изборните предмети да ни се преклопуваат со предавањата за задолжителните?
Здраво мислење за демографија како изборен предмет? Дали може книга на полагање? Дали треба присуство,дали има формули на полагање ? Или препорака за лесен изборен предмет за трет семестар.
ima li nekoj iskustvo dali mozam da platam kazni za potpisi za site predmeti od eden semestar(vkupno 4)? prasuvam bidejki ne sakam za eden semestar da se prefrlam vonredno.. im pisav na studentski prasanja ama ne odgovaraat po meil
Da, zatoa koga ke izleze rasporedot, ako ne e veke objaven, vnimavaj da odberes predmeti koi nema da ti se poklopuvaat so ostanatite predmeti
prelesen predmet, mislam deka mozese kniga 10 min za vreme na polaganje, barem pred 2 god bese taka, prisustvo ke ti e potrebno poradi potpis i neli sega deka se registrirame so kodovi za toa dali sme prisutni, ima formuli ama relativno lesni bea (moze i bea dadeni za vreme na polaganje, ne se sekjavam), nema da pogresis ako go izberes predmetov