Здраво колеги. Кој од следниве изборни предмети би ми го препорачале: Аграрна политика, Индустриска политика, Статистичка контрола на квалитет или Теорија на организација? *ми треба само 1 изборен предмет а до сега имав Трговско право, Демографија и Национални сметки од изборните во зимски.
Прашање до оние колеги кои се трета/четврта или веќе завршиле - постои можност предавањата од задолжителните предмети да се преклопуваат едни со други?
Може секако. Ќе одбереш шо ти се слуша. Или иди еднаш на еден, еднаш на др предмет. Ама ќе изгубиш тек така. Боље одбери го потешкиот да го слушаш, на другиот пиши меил. Ама треба цел смер да се побуните. Кај нас доста од 4та запишани, слушаа и од 3та. Па на тие од 4та им кажаа кај ќе се
МЧР разбрав од колегите дека имале студии на случај на предавања и имало доста прашања на колоквиумите за истите, има некој искуство со предметов? Ми се поклопува со сите задолжителни предавања, не знам колку се битни.
Но, претпоставувам дека случаевите ќе ги работи на вежби. Нема смисла со две предавања во неделата, на толкав материјал, да ти работи и случаеви.
МЧР на вежбите се работат студии на случај и тие се паѓаат на колоквиум/испит во делот на отворени прашања. За тој дел дозволено е да се користи книга за да се прочитаат студиите. Прашањата се на заокружување.
Може нешто повеќе за Индустрска Политика да ми кажеш? Скролав наназад ама не можам многу инфо за тој предмет да најдам. Како се полага, дали се задолжителни предавањата, проекти/семинарски задолжителни, професорот?
Se prai proekt cel semestar. Prv kolok pisuvas zs si odbrala taa tema, i raskazuvas do kaj so si dosol. Posle pregleduva prof i ti kazuva so da dodades i sl. Vtor kolok produzuvas so proektot, vtor pak pisuvas. Posle vtor prezentiras. Ja na niedno predavanje ne bev. Deca so idea vikaa deka si zborele labavo za industrija, tehnologija, mashini koli. Nema neso strucna literatura i knigi
Со предметот Операциони истражувања кај проф. Виолета Цветкоска има ли некој искуство? Се мислам дали да го земам за изборен.
Хххах ме потсети во мое време се плаќаше, ама ја си ги измислуваав од ракав бројките за плаќање преку смс.Бог знае колку пари заштедив. Уште е декан? не предава ништо? Мене ми беше одбивен .. за Сашо Ќосев збориш? Ми беше смрт да одам на предавање кај него, а условуваше за потпис. Доаѓаше секое сабајле исфрустиран претпоставував од тоа што жена му не му дала, а доста помлада беше од него.. Ваљда сега кога му родила дете се има сменето..
Сашо да. Леле, имало и друго искуство. Ја тој човек само по добро ќе го памтам. Жими сѐ со кејф одев. Плус ми требаше за нешо у реален живот предметот. Иначе да. Забораив тоа да кажам за потпис. Мислам беше 10 пати ако не отидеш на час, одиш на испит. Иначе да, Пеџа е декан. Бар ја коа почнав беше. Ама мислам е од 2019/2020 нешо така? Мн кул чоек. Мене економија ми беше Филиповски, срце чоек ама мн монотон.. иначе, жена му е ВАУ. Сите му кажавме дека е преубава
Zdravoo Dali nekoj znae kolku pari se uplakja za diplomskata ,osven za tie 3 krediti? I. Na koja transakciska?
5000 za diplomska Drto pisi uplata na 3 krediti za DT Inace i dvete na taa drta smetka, so ne e za rata
На мисла сум дали да се запишам. 50:50 сум. Имам завршено друг факултет пред неколку години, сега работам нешто сосема друго. Мислења?