Па немаше наведено во одлуката дали се работи само за редовни или и за вондредни, пишување за сите студенти запишани во прв и втор циклус. Треба да појаснат и тие
Za site studenti e. Jas imam prasano vo studentski i mi rekoa deka vazi. Isto i koleska e vonredno i posetuvase predavanja za da ispolni uslov za polaganje kolokvium i i dozvolija. Testirano e. znaci VAZI.
zatoa i ne e potencirano dali e za redovni/vonrendni. Koga gi prasav na studentski mi se isponasaa zaso gi prasuvam vakvi prasanja. znaci, da povtorime, SITE studenti mozat da ispolnat uslov za polaganje kolokvium so 50% prisustvo. (duri mislam deka popustaat i so 40%-prashano mi e.) toa sto se razlikuva e toa shto vonrendnite nemaat potreba da plakjaat "nadomest za neposetena nastava" koga ke dojde vreme za ispit. a redovnite ke moraat (dokolku ne napravile 50% vkupno poseta na predavanja vo tekot na celiot semestar). zatoa e za nikade odlukava
Права и обврски менуваат од вчера за денес. Мислиш дека ги имаш ама ги немаш ни едните ни другите (ок, обврските си ги трупаат, правата се оние кои не ги почитуваат ама очекуваат да ги исполнуваат обврските). И јас мислев дека според потпишаниот постоечки договор нема да ми стават 50% повисоки трошоци или да ми вметнат некои нови трошоци кои никој од службите не знаеше да ми ги објасни за што се и што значат (од студентски па сѐ до деканатските оддели ниту пак некои од нив удостоија со одговор) ама сепак можеле да го направат тоа. За истото одлучиле 2 недели пред упис и известија на почеток на упис на семестар па ти снаоѓај се како знаеш околу тоа како ќе си ги покриеш новите дупло повисоки трошоци. Така да, пропаѓе во вода она што го имаш прашано. Мислам, те разбирам што сакаш да кажеш ама не е така како што мислиш дека е. Особено затоа што неинформираноста на референтите на студентски го прави целиот тој процес уште поконфузен бидејќи не знаат ни каде да упатат за поконкретни прашања, а не пак самите да одговорат на истите.
Да, може, имаш цел правилник, ако го прекиниш после тоа треба да напишеш молба за продолжување на студиите, треба да платиш за признавање на испитите, и доколку има промена во програмата треба да си слушаш предметите кои се во новата програма
Zdravo da mi predlozite nekoj za privatni casovi finansiski menadzment a da ne se grupni kako kaj baze i slavica bidejki ne mozam vo tie termini
ima esejski-moras poobemno da gi objasnis ima i zadaci za resavanje- najcesto bese neso za gotovinski tekovi ili takva zadaca ima sigurno zadaci se soddrzani i vo prasanjata na zaokruzuvanje