Здраво дечки. Може ли некој кој го има земено предметот Бихевиористичка економија за изборен да сподели искуство со предметот
Здраво. Дали може да ми пише некој од департман Менаџмент и претприемништво прва година, имам прашање во врска со професорите
Најчесто какви задачи се паѓаат на испит математика за економисти од темите за прв колоквиум? Асистентот ни кажа од втор за сигурно ќе има на испит за рента/влог или амортизација, но оние теми од прв колоквиум кои повеќе да ги вежбам? И основи на сметководство тешко е на испит? Од отворени задачи се исти како и на колоквиум што даваат? Од теорија се повторува ли нешто од претходните години и вреди ли да се учи од либро скрипти/прашања?
Zdravo, ima li nekoj so e na Viber vo Ekonomski prva/vtora godina grupite, mi treba invite za da vlezam. Fala
Zdravo, nekoj da spodeli info okolu predmetite 1.Lokalni finansii 2.hartii od vrednost i portfolio menadzment I predlog nekoi lesni izborni predmeti za leten semestar? Info za informacioni tehnologii kako se polaga? Isto za: analiza na finansiski izveshtai, smetkovodstveni informacioni sistemi SIS, menadzment na rizik
Kakvi prasanja ke ima na ispitot po osnovi na ekonomija, dali ke bidat na zaokruzuvanje ili otvoreni?
АФИ и СИС има прашања од либро се паѓаат истите може само неколку да смени нови, лесни предмети се во глобала (сис малку прашањата се по зезнати), само СИС мислам дека е од зимски семестар. Мнџ. На ризик исто е лесен не е голем матреајлот за учење има и прашања претежно набројуванки дава. За другите незнам.
Мнџ на ризик, Осигурување, Економија на социјална држава, некои од колегите го имаа земено меѓународен менаџмент исто имало прашања и мал матрејал за учење.
zdravo dali nekoj moze da mi pise dali znae kako e procedurata za stavanje na studii vo miruvanje, kolku se plaka i uplatnici? fala vi
ne ja znam totalno procedurata no najubavo e da se obratis kon studentski prasanja, pisi im meil odma vrakjaat obicno istiot den. mislam deka vo grupa pisuvaa deka treba da se napravi sve proceduralno pred upisite poso ke ti baraat da plakjas za noviot semestar
da ovaa nedela treba mislam studentski ne se javuvaat licno ne mozam zatoa prasam no fala vo sekoj slucaj❤️❤️
Zdravo, ako moze da mi kazete koj predmet e lesen od oviee? - Ekonomija na inovacii - Menadzment na biznis procesi - Biznis i pretpriemnistvo - Menadzment na performansi - Menadzment na fin. institucii - Hartii od vrednost i portfolio menadzment