Здравоо! Продавам книги за прв семестар: • Основи на економија - оригинал книга • Математика за економисти - оригинал збирка • Основи на сметководство - оригинал книга Книги за втор семестар: • Статистика - скрипта • Е-бизнис - книга (копија) и скрипта • Вовед во економија на животна средина - оригинал книга и скрипта • Трговско право - книга (копија) и скрипта
prodavam: Osnovi na smetkovodstvo kopija kniga zbirka zadaci kopija Osnovi na ekonomija kniga kopija +materijal prasanja od libro Monetarna ekonomija kniga kopija +materijal i prasanja od libro Finansisko smetkovodstvo kniga kopija Nebankarski finansiski institucii kniga kopija +prasanja Makroekonomija kopija kniga vo 3 dela +prasanja Fpi ( finansiski pazari i institucii) kniga kopija +prasanja Statistika za bisniz i ekonomija kniga kopija +prasanja zbirka zadaci kopija (nekoristena) Javni finansii kniga kopija investiciski fondovi kopija kniga +materijal angliski jazik 1 (biznis angliski) kniga kopija+materijal sociologija za ekonomisti original kniga
Каков е принципот на испит на основи на економија, бизнис етика, математика и основи на сметководство? Отвоерени, затворени прашања? Дополнување? Прочитав наназад одговор исто како на колоквиум, ама не сите полагаат колоквиум, некој директно иде на испит.
Сите се слични отприлика економија е со заокружување со 1 точен одговор и на испит и на колоквиум математика на испит имаш 7 задачи, од секоја тема по една сметководство имаш прво 10 со точно/неточно и на заокружување со 1 точен одговор од теорија и 2 или 3 задачи каде ти е дозволена и книгата околу пола саат за етика мислам дека имаа со повеќе точни одговори и есејски плус, не знам точно јас англиски земав
Zdravo, sakam da ve prasam menadzment na covecki resursi ima li nekoj raspored za toj predmet nemozam da najdam nigde?
Здраво, дали има некој совети за прва година прв семестар на економски факултет, кои испити се полагаат со скрипти, полесни потешки, било што ќе е од корист
prodavam skripti i Materijali od predavanja i prasanja: Osiguruvanje Monetaren i fiskalen sistem na ey Licni finansii opstestveno bogatstvo bankarstvo skripta+materijal matematika reseni zadaci
godinava se zapisav na ekonomski na smer finansii , moze da mi dadete soveti kako polesno da pominam i mislenje za profesorite : Vladimir ekonomija , matematika igor, marina trpeska smetkovodstvo . Fala odnapred
Дали имате некој практичен совет за учење и полагање на Економетрија како испит? Во случај на неследење на предавањата и вежбите, што е она на што треба да се обрне внимание? Како изгледа испитот, што треба да се меморира а што да се разбере суштински? Ви благодарам
Добар ден колеги, тие што сте положиле основи на маркетинг на колоквиум, Ве молам ако може да ми кажете отприлика какви прашања дава професорката и насока за учење на предметот, сум слушнала дека прашањата биле логичко настроени. Ви благодарам.
Dobar den, jas sum brucosh na Ekonomski fakultet i me fakja golema panika za kolokviumite koi se blizhat. Dali bi mozhele da mi dadete bilo kakov sovet okolu predmetite (osnovi na ekonomija, smetkovodstvo, matematika, deloven angliski) i dali bi imala shansi da polozham so prashanjata od Libro za smetkovodstvo(ili bilo koj drug predmet)? Fala vi odnapred❤️