Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. puritanec

puritanec Нов член

Се зачлени на:
    8 ноември 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ти благодарам на советот, а во однос на бизнис етика дали имаш лични искуства или нешто од останатите колеги што споделиле, бидејќи полудев од колку е сувопарен материјалов.

2. carpediem2222_

carpediem2222_ Нов член

Се зачлени на:
    28 септември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Јас немав бизнис етика, меѓутоа колешки ми имаат кажано дека се паѓале прашања од Либро и плус дека имало отворени прашања. А и според нив, тестовите биле прилично тешки.

На puritanec му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Student124

Student124 Нов член

Се зачлени на:
    22 септември 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Дали имате некој практичен совет за учење и полагање на Економетрија како испит?
    Во случај на неследење на предавањата и вежбите, што е она на што треба да се обрне внимание?
    Како изгледа испитот, што треба да се меморира а што да се разбере суштински?

Ви благодарам

4. Simonss

Simonss Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Здраво на сите. Би сакала да ве прашам кои се условите за полагање на првиот колоквиум по математика, бидејќи не се наоѓам на списокот ? Ви благодарам однапред. :)

5. e24m03

e24m03 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Доколку имаш минимум 50 % присуство од предавање и вежби мора да те има. Пиши му на асистентот или професорот

6. puritanec

puritanec Нов член

Се зачлени на:
    8 ноември 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Економија во однос на оценувањето како стојат, дали одат до детали или сега со новиот концепт ќе бидат поригорозни во тој дел?

7. Artistic

Artistic Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Dokolku ne e ispolneto prisustvoto od minimum 50% kolku se plakja nadomestok za polaganje na ispit? I dali nekoi profesori mozebi popustaat za prisustvata dokolku sme na granica

8. BilyJan

BilyJan Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Здраво, сакам да се запишам на втор циклус Сметководство и Ревизија, доцна ја донесов одлуката и ќе се запишам во Февруари и прво ќе го слушам летниот семестар. Дали има некој што е запишан веќе од сепрември оваа година да сподели искуство или некој што веќе магистрирал, сакам да знам кои се предметите и како можам да почнам да се спремам и дали има материјали што можат да се најдат по книжари. Нема да сум во можност да ги слушам предавањата затоа што работам и тоа ме плаши малку во однос на тоа колку ќе успеам да го совладам материјалот самата.