Ти благодарам на советот, а во однос на бизнис етика дали имаш лични искуства или нешто од останатите колеги што споделиле, бидејќи полудев од колку е сувопарен материјалов.
Јас немав бизнис етика, меѓутоа колешки ми имаат кажано дека се паѓале прашања од Либро и плус дека имало отворени прашања. А и според нив, тестовите биле прилично тешки.
Дали имате некој практичен совет за учење и полагање на Економетрија како испит? Во случај на неследење на предавањата и вежбите, што е она на што треба да се обрне внимание? Како изгледа испитот, што треба да се меморира а што да се разбере суштински? Ви благодарам
Здраво на сите. Би сакала да ве прашам кои се условите за полагање на првиот колоквиум по математика, бидејќи не се наоѓам на списокот ? Ви благодарам однапред.
Доколку имаш минимум 50 % присуство од предавање и вежби мора да те има. Пиши му на асистентот или професорот
Економија во однос на оценувањето како стојат, дали одат до детали или сега со новиот концепт ќе бидат поригорозни во тој дел?
Dokolku ne e ispolneto prisustvoto od minimum 50% kolku se plakja nadomestok za polaganje na ispit? I dali nekoi profesori mozebi popustaat za prisustvata dokolku sme na granica
Здраво, сакам да се запишам на втор циклус Сметководство и Ревизија, доцна ја донесов одлуката и ќе се запишам во Февруари и прво ќе го слушам летниот семестар. Дали има некој што е запишан веќе од сепрември оваа година да сподели искуство или некој што веќе магистрирал, сакам да знам кои се предметите и како можам да почнам да се спремам и дали има материјали што можат да се најдат по книжари. Нема да сум во можност да ги слушам предавањата затоа што работам и тоа ме плаши малку во однос на тоа колку ќе успеам да го совладам материјалот самата.