Здраво, ме интересира доколку некој е запознаен да ми каже. Според новата програма од 2022 година, дали доколку сите задолжителни предмети се положени со завршување на последниот семестар, во следниот семестар (зимски) може да се запишат два изборни? Пример, во четврта година во зимски семестар ги запишувам сите задолжителни 3 и плус еден задолжителен од лани што ми останал во зимски, сега во летен запишувам исто 3 задолжителни што ми следат и плус еден задолжителен од претходниов летен семестар што го немам положено. Се друго ми е исчистено. Е сега уште еднаш, прашањто ми е дали во тој зимски семестар што ќе почне од октомври може да се запишат два изборни за нели да се исполнат 240 кредити и нормално да се вкупно 32 предмети. Уште еднаш напоменувам доколку сите задолжителни до тогаш ми се положени.
Ако може мислење за овие предмети : Дизајн и развој на веб Економија на иновации Менаџмент на бизнис процеси Програмирање на бизнис апликации Хартии од вредност и портфолио менаџмент Менаџмент на финансиски институции Внатрешен пазар на ЕУ Маркетинг на услуги Политика на цени Ревизија Управувачко сметководство 2 Анализа на временски серии
Молба до колегите кои имаат искуство со некој од предметите во продолжение, за мислење и предлог во врска со изборните предмети . Што да се одбере, што е потешко за учење. Анализа на временски серии Анализа на финансиски извештаии Банкарство Вовед во економија на животната средина Деловно комуницирање Деловно планирање Дизајн и развој на веб Директен маркетинг Е-бизнис иновации Единствен пазар на ЕУ Економија на иновации Економска статистика Инвестиционен менаџмент Интерна ревизија Интернет маркетинг Информациони технологии Локални финансии Маркетинг на услуги Маркетинг преку социјални медиуми Меѓународен маркетинг Меѓународна економија Меѓународно сметководство Менаџмент во осигурување Менаџмент на бизнис процеси Менаџмент на мал бизнис Менаџмент на набавки Менаџмент на односи со потрошувачи Менаџмент на перформанси Менаџмент на промени Менаџмент на ризик Менаџмент на финансиски институции Монетарна економија Мултилатерален трговски систем Мултилатерална трговска регулатива Односи со јавноста Организациско однесување Основи на бизнис аналитика Основи на е-бизнис Политика на цени Претприемништво Проект менаџмент Ревизија Сметководствени контролни системи Теории на надворешната трговија Теорија на одлучување Управување со маркетинг каналите Управување со системите Управувачко сметководство I Управувачко сметководство II Финансиска економетрија Финансиска и актуарска математика Финансиски пазари и институции Хартии од вредност и портфолио менаџмент
prodavam: knigi: Monetarna ekonomija kniga kopija +materijal i prasanja od libro Nebankarski finansiski institucii kniga kopija +prasanja Fpi ( finansiski pazari i institucii) kniga kopija +prasanja Statistika za bisniz i ekonomija kniga kopija +prasanja zbirka zadaci kopija (nekoristena) angliski jazik 1 (biznis angliski) kniga kopija+materijal sociologija za ekonomisti original kniga Bankarski menadzment kniga kopija +materijal od predavanja i prasanja Materijali od predavanja i prasanja: Osiguruvanje Monetaren i fiskalen sistem na ey Licni finansii opstestveno bogatstvo bankarstvo skripta+materijal
Здраво на сите. Дали можеби некој има искуства од бизнис етика за втор колоквиум. Во однос на отворените прашања, и најпосле во однос на оценувањето. Благодарам однапред!
Здраво колеги, ако може да ми кажете мислење за предметиве и кој е најлесен за изборен : Анализа на временски серии Бизнис планирање и претприемништво Менаџмент на перформанси Менаџмент на ризик
Здраво на сите, ме интересира доколку некој има искуство и може да ми помогне. Јас сум вонреден студент и моментално треба да ги пријавам последните 3 предмети. Во iKnow ми се појавува и опцијата за пријава на дипломска работа, па би сакала да прашам: – Дали е потребно дипломската работа да се пријави сега, заедно со последните предмети? – И дали пред пријавата на дипломската треба претходно да се обратам кај професор и да добијам одобрување за ментор, или е доволно само да ја пријавам преку iKnow? Ви благодарам однапред
На кој начин се полага предметот Основи на менаџмент во јунска и септемвриска сесија? Дали е истата структура на прашања како на колоквиум и јануарски испит или има измени?
Здраво, каде можам да ги најдам решени домашните сметководство од збирката? дали ги има некој да ми ги прати?
Здраво. Дали ќе може некој што е на смер финансии да ми пише? Ми требаат информации околу неколку предмети
prodavam: Statistika za bisniz i ekonomija kniga kopija +prasanja zbirka zadaci kopija (nekoristena) komplet 300denari
Здраво, ќе може ли некој да ми каже информации околу следните предмети: - Управувачко сметководство 1 - Финансиски пазари и институции - Бизнис комуникации По кои предмети вреди да се има и книга и скрипта заедно, дали се паѓаат прашања од либро, каков е принципот на оценување на професорите, тежината на самите предмети итн. Однапред Ви благодарам.
Колеги, ве молам ако има некој резултати по Банкарски менаџмент и Менаџмент на промени од оваа сесија да ми ги прати зошто ги немаат објавено на Teams.