Аку си немал доволно присуства за прв колоквиум да полагаш, но за време на на вториот дел од предавањата стигнеш до 50% од ЦЕЛ семестар да ти де соберат, дали добиваш потпис и право на испит без казна? Или мора на двата дела 50 % одделно да имаш?
statistika dali moze da se uci teoretskiot del od prezentacii na marija? kaj kalina sum a nejzinata kniga e katastrofa
Може ли да се направи промена на изборен предмет , сега , во овој момент, и истиот да се полага на испит во јуни?
Здраво, каков е принципот на полагање испит менаџмент на ризик? Ве молам некој доколку го имал да сподели искуство
Zdravo. Kolku bi cinel fakultetot na ukim za smetkovodstvo i revizija, kolku bi platila za celiot fax da go zavrsam poshto ne sum finansiski stabilna no sakam da ucham?
Здраво. Ако може некој што оди на предавања да пише од каде да се учи и на кој начин ќе биде испитот по Менаџмент на промени?
Здраво, дали животна средина за втор колоквиум може да се учи од прашањата од либро бидејќи за првиот колоквиум прашањата 95% беа од прашањата од либро?
Јавни финансии каков предмет е? Ми остана уште тој за следен семестар, и бидејќи не сум од Скопје, ме интересира дали се положува без одење на предавања? Дали е доволно само од книга да се положи преку испит?
Zdravo, demografija i mcr predmetite od sto e najubavo da se uci za na ispit? Dali ima nekoj prasanja sto se pagaat? I kakvi se testovite so zaokruzuvanje, zadaci ili esejski?
Дали за Вовед во економија на животна средина, отворените прашања треба да се учат скроз или доволно е да знаеме отприлика и со помош на книгата да ги одговориме. И колку време отприлика имаме право да ја користиме книгата?
Најдобро е да си ги знаеш целосно. Едвај едно се успева да се напише гледајќи од книга. Мислам помалку од 5 минути беше, околу 2-3 минути. Демографија е на заокружување испитот. 50 прашања ако не се лажам. Од презентациите на професорката да учиш е сосема доволно за добра оценка.
Може. Има убави презентации, не мора од книгата. 80% од прашањата беа од презентации со 1 или 2 точни и прашања со точно/неточно.
Дали знаете каде се наоѓа кл. Е бизнис? И дали некој знае дали е бизнис на испит дава прашања од либро?