Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

:tmi: Лелеее уште ли е захтевен со купување на книга. Тоа уште од мое време пред 10 год :!: и список правеше. И оној мрмут по Маркетинг

2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Славица не само што е захтевен, туку скоро секоја година вади нова книга, за да неможеш на старо да купиш :x Учев од стара книга, копија, не го положив, па дур да го положам извади нова книга, 2200 ја купив, а сл. година на другарка сестра купуваше нова, зашто уште една извади. Само сега не прави списоци, има друга финта, има практични примери во книгите, и мора да ја носиш на испит зашто од тие примери дава прашања
    Не за џабе се шушка дека е меѓу најбогатите во МК

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    ~ Незнам колку ја ние купувавме ама знам дека беше скапа. Демек нова, како па да не, само смени корица и концепт. Примери имаше и во мојата ама на испит ни даваше цели лекции да му раскажуваме.
    А јас грешен ѓавол, беше ме ставил на дополнителна и одев на усно во кабинет. Вртеше лист по лист цели 250-280стр. и ме испрашуваше за да на крај ми стави 8-ца. Иди бре бегај таму, што страв изедов затоа што ќе ме квадрираше за малку од тоа усно негово. Го мразам :devil:

На howdoyoudo и kravce им се допаѓа ова.
  4. Blondydevil

Blondydevil Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    46
    Ми треба учебник Основи на економија од Таки Фити за прва година :)
    Ако продава некој нека ми пише во ЛП и цена.

5. fournow

fournow Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    11
    Вака сега, имам прашање до некој кој е прва година, да ми каже која книга треба по сметководство дека денеска не бев на предавање?

Друго, дали може книгите да бидат копии? И дали така би било поефтино, отколку да ги купам од некој од минатата година? Колку отприлика се нови книги?

6. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    ^ Љубиша Јаневски, Русевски, Трајко, Блажо Недев, Зорица Божиновска Лазаревска, Зоран Миновски: Вовед во сметководството, универзитетски учебник, Економски факултет, Скопје, 2004
    Треба и Основи на сметководството-збирка задачи

Ни рече дека учебникот може да си го купиме нов или на старо а фотокопиран не ни препорачува, но сепак изборот е наш.

7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Подобро е на старо, отколку копија. Тоа го рекоа и Таки и Љубиша, а Драге рече кое било издание важно и книга и збирка да се има, и може и тоа на старо.

8. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Ако го има некоја од вас полагано Меѓународни финансии да ми пише лп.

9. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Другарка што е на друг смер и во друга група сака со мене да оди на предавања ама само на економија. Би можела? :?:

10. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    4.340
    Нас па женското што е Зорица сметководство ни кажа дека може копии не прави проблеми така да не лупајте пари за џабе кога сметководство може да се копира и учебникот и збирката :)

11. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    7.634
    Srekicka јас имам полагано меѓународни финансии, воедно и продавам книга, збирка и таблица математика :)

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. an.na

an.na Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    Ај некој ако продава книги комплет за 1ва нека ми пише во ЛП :wasntme:

13. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    98
    Женски ќе може ли некоја од вас да ми каже на нашата група менаџмент и финансиски кој ни е по основи на сметководство дека не бев денеска? И дали може копии да бидат книгите?

14. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Љубиша Јаневски предава.Инаку рече дека не може да каже да ги купиме оригиналите, ама не било исто учење од книга и од копија :D Мада нема да прави проблем ако ти е копија. :)

15. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Дај кажи нешто повеќе за предметов, сподели искуство...Тежок, лесен прашањата какави се??? :)

На moonlight-girl.55 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    3.390

Не знам што си играат играчки на факултетов, Менаџмент ама ич не е потребен, осеќам и со малиот бизнис на Шуки е исто, иако сега во летен ќе го имам. За осигурување не знам, и тој е во летен.
    Али Економија на инвестиции имам сега. Значи, од тоа што разгледав, предметот не е туку така ставен, туку е доста корисен, иако сите викаат дека е тежок. Не знам што мајка него го укинале!
    Исто и Управувачко, ептен глуп предмет, али мора нешто да имаме и знаења од сметководство во смеров.

Многу, али многу ја намалиле тежинава на смеров, ептен.
    Без овие предмети Финансиски менаџмент не е тоа, тоа.

17. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    4.340
    А што е разликата помеѓу оригинал книга и копија ? Колку што добро знам се печати се не се рипаат реченици ... :^)

18. killerqueen

killerqueen Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ako mozhesh da mi pishesh, ako prodavash knigi za prva na staro, bidejki sum zainteresirana da gi kupam :)

19. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    7.634
    Девојки ги продавам само книгата, збирката и таблицата математика ( евентуално да видам после за сметководство ќе ве известам дополнително ако ја имам ) бидејќи единствено тие се уште истите, не е сменето изданието. Економија, Статистика ги имам ама се едно издание постари. Така да кажете цена за математика и ваш е комплетот.

Јас првиот колоквиум го положив без да отворам книга, некако прашањата беа познати од други предмети, вести и сл. Ама пробав така и на вториот и за малку не успеав :D Има неколку задачи кои треба да се научат. Кога седнав и ја отворив скриптата немав никаков проблем да го положам испитот, ама сепак резултатите беа слаби (кај сите) . Впрочем мислам дека секој предмет кај што е вмешан Кире е малку позафркнат од другите. Прашањата се 12 или 14 точно не точно, околу 10 со заокружување, можни еден или два точни одговори, и едно или 3 на пишување. Прашања може да најдете во Либро или Зоки, се паѓаше нешто и од нив ( само што јас ги отворив за оваа сесија ). Ако имате друго прашање повелете ;)

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    [/quote]
    Јас првиот колоквиум го положив без да отворам книга, некако прашањата беа познати од други предмети, вести и сл. Ама пробав така и на вториот и за малку не успеав :D Има неколку задачи кои треба да се научат. Кога седнав и ја отворив скриптата немав никаков проблем да го положам испитот, ама сепак резултатите беа слаби (кај сите) . Впрочем мислам дека секој предмет кај што е вмешан Кире е малку позафркнат од другите. Прашањата се 12 или 14 точно не точно, околу 10 со заокружување, можни еден или два точни одговори, и едно или 3 на пишување. Прашања може да најдете во Либро или Зоки, се паѓаше нешто и од нив ( само што јас ги отворив за оваа сесија ). Ако имате друго прашање повелете ;)[/quote]

Фала минние-е на одвоеното време...Мене ми е јасно чим Кире е вмешан знам дека прашањата нема да се баш многу едноставнии :) :) Ама добро е чим се паѓаат од Либро барем има малку надеж :) :)