Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    4.342
    Некоја колешка од 1ва година ако може да ми помогне зошто не бев на предвање трговско право може да ми кажете од што се учи ? Ја прашав една другарка дали од скрипта е рече ко демек не од литература некоја треба да се учи што ти знам :/

2. flower-1992

flower-1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Продавам основина економија 3 то издание (400ден), одлично сочувана и бележано тоа што ми се паднало на колоквиум. Кој сака нека ми прати порака :)

3. mambaa

mambaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Може ли некој да ми каже каков е Предраг- економија, дали предава добро како Таки Фити, или да се префрлам кај Таки? :)

4. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Сигурно он или Ангела нема да речат: баталете го учебникот од скоро 500 страни, земете си скрипта, научете ја и дојдете. Нема такво нешто, тоа од муабети се дознава, а на тебе е од што ќе учиш, иако сите викаат да се учи од скрипта, дека таму има се што треба, плус прашањата се со 1 можен одговор, некое и на логика ќе го одговориш ако не си научил.

5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Предраг, во мое време :wasntme: , беше асистент и беше... :x Страв и ужас да се појде на консултации. Премногу арогантен и знаеше да се придерава. Незнам како предава, ама сметам дека како Таки Фити нема, самобендисан си е, ама си има знаење човекот, па некако со право му доаѓа :) Јас би ти рекла кај него да одиш, ако фатиш место (кога јас бев прва, од 6саат луѓе идеа за да си фатат место :D )

6. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    А може ли да биде копија и од кои автори и кое издание е книгата? И јас не бев денес

7. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Јас ја имам книгата од Д-р Александар Николовски и д-р Снежана Плавшиќ. Има се на се 474 страни. Може и копија и што сакаш, секако не бара присуство секако не се носи книга ни на предавања ни на полагања. Па и јас не бев денес а не ни планирам на ова да одам, првиот час проф. уште што не кажа да не одиме и да не го замараме :D

8. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Чудно што тој не е автор на книгата.Значи ќе си ја купам од Либро.Да во вторник ни рече да не сме оделе на предавања толку многу и дека не водел евиденција кој е тука и повеќе му се беше на шала :x

9. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Да, да...абе на 3 факултети предава, а и многу деца сме шала на страна, на тие што им е задолжителен, а не само на нас ни е изборен, има и од погорните генерации што си го бираат тие што сакаат бираат не им е ограничено. Лесно ќе да е ова, сите така викаат :D

10. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Има ли некој кој ги продава збирката математика и таблиците? Ако има некој нека ми пише во лп со цена

11. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    А која година е издадена?
    Многу прашуем знам :$

12. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^2005 :D

На taznatajbg му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.911
    Допаѓања:
    7.635
    Девојки разгледав низ книгите како што реков и имам за продавање и Економија на инвестиции, Банкарски менаџмент и Збирка основи на сметководство (има решавано во неа). Исто така имам и задачи, решенија и албум (сметководство) како и контен план. Ако е некој заинтересиран нека пише. За книгите по математика се договорив со Душица, прва ми пиша, па ако евентуално се откаже во меѓувреме ќе ве известам

14. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    За електронскиот индекс каде треба да пријавуваме таму колоквиуми и испити и каде ни стојат предметите на ова ли се најавувате http://www.femina.mk/out/?id=7ab6a5c1cd ... nUrl%3D%2F? И корисничкото име ви е бројот на индекс,а лозинката матичниот број? Мене не ми отвара тука тоа

15. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Девојки, ве молам кој го има слушано предметот Економија на инвестиции да ми објасни како се формира оценката? Колку поени е колоквиум, има ли списоци, проекти, домашни и по колку поени носи секое...? Професорот 2 часа само непотребни глупости збори, а тоа што е битно човек неможе да разбере! Благодарам

16. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    Има ли некоја колешка 4 година на смерот сметководство и ревизија ?

17. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Дали има некоја што избрала еколошки менаџмент?не бев на првото предавање и сакам да прашам како беше и кои книги треба?

18. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Прочитајте економисти :D

1. Здогледуваш згодна девојка на забава. Одиш до нејзе и и' велиш:"Многу сум богат. Омажи се за мене!" Тоа е директен маркетинг.
    2. На забавa си со еден куп пријатели и гледаш згодна девојка. Еден од твоите пријатели оди кај неа и покажувајќи кон тебе и вели: "Тој е многу богат. Омажи се за него!" Тоа е рекламирање.

3. Здогледуваш згодна девојка на забава. Одиш кај нејзи и го добиваш нејзиниот телефонски број. Следниот ден и се јавуваш и велиш: "Здраво, јас сум многу богат. Омажи се за мене." Тоа е телемаркетинг.

4. На забава си и наоѓаш згодна девојка. Стануваш, ја местиш вратоврска, одиш кај неа и' ставаш пијалак и' ја отвораш врата од автомобилот. Ја подигаш чантата откако ќе и' падне и' понудуваш да ја однесеш до дома и потоа и' велиш:"Инаку, колку да знаеш, јас сум богат. Ќе се омажиш ли за мене?" Тоа се односи со јавност.

5. На забава си и здогледуваш прекрасна девојка. Таа ти приоѓа и ти вели: "Ти си многу богат! Може ли да се омажиш за мене?," Тоа е препознавање на бренд.

6. Здогледуваш згодна девојка на забава. И се приближуваш и и' велиш: "Многу сум богат. Омажи се за мене!" Таа те гледа и ти врзува шамар. - Тоа е Фидбек од потрошувачите.

7. И се приближуваш на згодна девојка на забава и и' велиш: "Многу сум богат. Омажи се за мене!" По ова таа те запознава со сопругот. Тоа е разлика помеѓу понуда и побарувачка.

8. Ја наоѓаш најубавата девојка на забавата. Одиш до нејзе и пред да речеш било што, друг човек доаѓа и и' вели: "Многу сум богат. Омажи се за мене!" по што таа заминува со него. Тоа е кога конкурентите ќе ти одземат од твојот дел од пазарот.

9. Здогледуваш згодна девојка на забава и пред да и' речеш: "Многу сум богат. Омажи се за мене!" пристигнува жена ти. Тоа е забрана за влез на нови пазари.

На doll.a, Annie.mk1 и taznatajbg им се допаѓа ова.
  19. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Едно прашање, односно неколку прашања до студентите од прва година кои како задолжителен или пак изборен го имаат предметот Основи на е-бизнис. Не можев да присуствувам затоа што во исто време имам предавање по Основи на економијата.
    Ќе може некој што беше денес на првите 2 часа да ми каже дали и која книга треба да се набави? Според кои критериуми се формира оценката, бара ли присуство на предавања? Дали на тестовите ќе бидат на англиски или на македонски јазик? Што друго важно ви кажа?

Може и совет од постарите колеги.

20. Commando

Commando Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Кој има книги за продавање за 1ва година нека пише ПП.