Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. pissed-off

pissed-off Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Математика е корисно да одиш на вежби, посебно на тие што ги држи Баже, а би ти препорачала и на часови кај него да одиш ако веќе планираш негде да одиш на часови за спремање :)

На SimplyElegant му/ѝ се допаѓа ова.
  2. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    ^
    Математика обавезно да идеш на вежби зашто од Драге ништо нема да научиш а вежбите се доста корисни.. :)))

3. tazenjbg

tazenjbg Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    До дека стигнавте со материјалот трговско право?Од таа ли книга од 2005 година треба да се учи?

4. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    4.350
    А на вежбиве што нема пишано од кој до кој број на индекс е како ќе знаеме ? :/

5. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Колешке, јас не одев ни на вежби математика, ни на предавања... Одев на приватни часови кај Милан кој топло го препорачувам и имам 10ка, па ти сама оцени... А ако сакаш сама да го спремаш без часови, обавезно на вежби... :)

6. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Како да се зачленам за Зефер? |(
    Никако несака.

7. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    ке ви кажат не му се секирај и така ке сакате да одите кај само еден од асистентиве леле му заборавив името плус најчесто тој доага а не демостратори и најдобро предава не е оној што е во парламентот туку другиот, и одете си на вежби зошто секогаш дава една слична задача како што ке ви ја презентира на час за на колоквиум, а на час кај драги јанев незнам колку ке ви е корисно зошто пишува стотка на час :D и брише одма не чека да напишете ех и после 5год уште ми е во памет кога велеше НАПИШАВТЕ А НИЕ ВИКАМЕ НЕЕЕЕ, И ОН:епа добро кога сте напишале бришем :D , а за тие што сакаат да добиат повеке поени и предвреме учат драги дава шанса да решиш задача или на сред предавање да го надоплниш и така

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    па учи се ако можеш :tmi: кај него најшесто се пага поделби и почнува прашањето исто како во книгата што пишува пред поделбата, ама знаат да се паднат и дефиниции поделби можат секакви да се паднат на крајот на лекцијата , во сликата , ама и од табелите начесто ги дава оние огромните :^) , јас редовна бев на предавања и најчесто имаше обичај кога со тивок глас да проммори што може да се падне, затоа иди си на часовите навреме си го учи да не ти се смешат за жал многу се

9. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ај тие што го имале трговско преку 2 колоквиуми нека помогнат. Порано кога било на 3, во 3тиот биле меница и чек. А сега од каде до каде се 1 и 2 колоквиум? Скриптата е стара и означено е како за 3 колоквиуми.

10. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Вежбите се веке почнати или ке почнат од следната недела?

11. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Koleski moze nekoja da mi kaze trgovsko pravo za prv kolokvium sto treba da se uci, koi temi? Ja imam knigata ama nekako profesorot ripa od edni strani na drugi, jas pa ne sum ni bila poslednive predavanja i poim nemam :D

12. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    секогаш почнуваат 2недели поселе започнување на семестарот

13. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    4.350
    Абе девојки ми кажаа дека на колоквиум по математика се иде со збирка и таблица ?
    Стварно е така зошто ако се носи збирка ќе можеш да видиш и да се потестиш како да ја решиш задачата

14. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    ^
    Да така е збирка и таблица се носат и на колоквиуми и на испит. Ама верувај тоа не ти помага многу.. Кај Драге може се да напишеш и ако сака тој нема да те пушти и ништо не му можиш. А може и да немаш доволно напишано а да те пушти. Се зависи како е тој расположен и колку среќа имаш... :)

15. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    првпат ова слушам ти си идеш на увид ако имаш напишано што треба никој неможе да ти одземе поените, може да даде елиминаторен тест каде тешко можеш да ги решиш задачите зошто се претешки а да одзима поени а ти убаво да си напишал се е дотолку знам дека не е идиот

16. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    АЈ ВЕ МОЛАМ ако некој го има слушано инвестиции да ме исконтактира во пораче... :)

17. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    Епа јас од лично искуство кажувам. На прв колоквиум знам дека ми беа точни задачите зашто дел ми се паднаа исти како во збирката а дел ги знаев а тој само ми ја прешкртал цела тетратка и кога бев на увид ми рече само колешке ти имаш само 3 бода многу малку се тоа не вреде ни да се прегледува ова. Ја отвори тетратката и ми рече оо па ти само си шкртала ништо не си пишувала. А се ми беше мене уредно напишано само од него шкртано со црвено пенкало. И не ми дади ни збор да кажам туку ми рече ајде повеќе среќа наредниот пат и пријатно! И јас си испаднав одма зашто ми беше страв да се побунам да не ме фати на око па вечен студент математика да си бидам. :)

18. mambaa

mambaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Во колку отвара студенстскиии ?? ИТНОО!

19. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Јас едвај ги симнав презентацииве по трговско што ни се, ќе ја земам и скриптата, ама ако си учам и од презентацииве нели? :?:
    И ств кога отвара студентски? :)

20. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Се плаќа потврдата за редовен студент и колку? :)