Мислим дека добро ти објаснил тој ја гледа постапката ако ти е добро дртуго не му е битно не сакам да го бранам јас на 3ти кол. кај него ми фалеше 1 поен за да поминам и знаев дека има нешто згрешено тој и тој културно провери и ми даде доста поени и не само на мене туку многу студенти знам дека за тие работи фер е, па сега незнам можеби ти си во право
Па ќе ја земеш во книжарата, 5 денари беше мислам. Име , презиме , потврда за редовен студент и сумата, толку мислам беше
Ќе може ли некој да пише кои страни по трговско право досега се предадени. Пробав да се регистрирам на страната, ама не ми успеа!!
Колку се битни консултациите кај Таки Фити? И дали може да се оди без книга на консултации? Пошто јас имам копирана а со таква тешко дека можам да појдам
Со книга се оди како ќе ти објаснува без книга, а со копија никако виде и сама како викаше вчера за тоа по втор пат. Ако го немаш третото издание оригинал, позајми го од некој само за консултации и врати го и учи си дома од што имаш.
и да прашам за сметководство до каде сме? јас учев до кај билансите,но имаше некој и неважни работи до тука,се требат да се учи или?
Не знам до кај е а не верувам некој ни да знае точно, ама треба да е научена глава 1 од дел 1 досега, тоа е според неговиот план за 1ва и 2ра недела. Утре е 3та недела веќе, треба да почне со глава 2. 4 задачки има на 1 колоквиум сметководство? Дали се лесни? Економија колку?
Убаво кажавте дека кај Драге не се знае. Се случило да ме пушти иако ми фалат бодови, ама и да ме бутне иако се ми било точно. Пред мене ја отвори тетратката каде што немаше ништо шкртнато туку само штиклирано за точно и тоа на задачи по осигурување каде што една задача ја решаваш на неколку страни, и одма ја затвори. Дојди утре ќе видиме, за утредента да ми рече дека ја нема тетратката. Иначе ако има некој што му треба книга ЕКОНОМИЈА НА ИНВЕСТИЦИИ нека ми пише.
Јас коа полагав си носев ама имаше и колеги што не носат нема врска дека ке те искара од колоквиум или ке те забележи, или тие списоци што се водат во книжара, тој нема право да ти забрани без книга да не доагаш за тие кој не носат тој го има копирано кеизот и лекцијата од која бара да знаеш кој од поделбите се за наведениот пример, и знам дека мојот колега положи и немаше врска ништо туку само да му се купи книгата затоа кога имавме мал бизнис од него си купив копија и на колоквиум ми даде копија кеиз
Од минатата година не дава копирани кејзови... А немора да носиш книга ако ти се фрлаат 20 поени во вода, а може и да имаш среќа некој колега порано да заврши и да ти позајми да го прочиташ кејзот... Јас имав книга и од 4 кејза(по 2 на колоквиум), само еден имам погодено, така да многу не мења...