Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Колешки некоја овде да не го слуша Економија на инвестиции? До каде има предадено до сега/скратено, и дали спомнал проф нешто на предавања како се формира оценка оти кажуваат давал домашни, пуштал списоци и сл. Ако го слушалнекој претходните години нека помогне со било какви информации за предметов :)

2. Calla.Lily

Calla.Lily Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Одам на предавања ама не знам до кај сме стигнати :) Денес даде домашна, утре треба да ја предадеме и мислам дека нема спомнато за формирањето на оценки. Има скратено материјал, утре може да ти пратам во лп.

3. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Девојки колку минимум/максимум кредити ни е дозволено да имаме на семестар а колку за цела година?

4. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.717
    Допаѓања:
    5.494
    Ме интересира дали е тежок испитот по ФИНАНСИСКИ МЕНАЏМЕНТ?
    Која е највисока оцена што може да се освои со јако учење и дали да се остави на испит предметот?

5. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848

Руби ние не можеме вака да ти кажеме која оценка може да се освои. Нормално ако научиш убаво, ги решиш сите задачи, прашањата му се се логички и бараат убаво размислување ќе имаш висока оценка. Инаку поголемиот дел од студентите го оставаат за на испит, од причина што ако го оставиш за колоквиум ќе треба да правиш проект, дава на предавање домашни задачи и такви ствари.

6. Katte55

Katte55 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Девојки, мислење за Математика за економисти прв колоквиум ?? Прва година сум и ме фаќа паника од предметов :D

7. mynameissecret

mynameissecret Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво дечки нова сум на форумов сакав да прашам од постарите и поискусните да ни кажат за првиот колоквиум по економија? :)

8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ако си завршила средно економско, мислам дека доста лесно ќе ти биде, поготово ако ти предавала Дамевска во Борис. Таки Фити главно прашањата ги конструира/ше за да ги знаеш ако си учел со разбирање, а на таков начин и Дамевска испрашуваше во средно. Башка што мене лично во 4та изборно ми предаваше Црвенова, а таа на крај на год. испрашуваше од цела книга економија, па доста беше свеж материјалот.
    Економија е лесен предмет само ако го учиш со разбирање (што и треба). Ако се фокусираш да учиш на памет ништо не си направила.

патем ова беше пред околу 6,7 год :wasntme:

На mynameissecret му/ѝ се допаѓа ова.
  9. an.na

an.na Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    Дали има некој што продава Математика Збирка и таблици издание од 2006-2011???

10. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    јас и ти сме биле можеби колешки или година разлика сме ;) , јас не завршив средно економско па пак ги имав сите поени на двата колоквиуми а третиот не ни даде да плагаме ние со високи поени само усно кај него во канеларија, ке го кажам моето искуство а тоа е треба добро да го знаеш матријалот нормално логички добро да го сватиш многу добро да ги знаеш табелите и графиконите, не сум била никоаш на консултации ми кажаа давал поени ама немав време за тоа, оди си редовно кај таки фити на предавање и ако имаш од предрак економија, пак си оди кај Так фити најдобар проф, за мене е и секогаш така ке остане забелжувај што ке каже мене тоа многу ми помогна тоа на час па сега ти си знаеш

11. mambaa

mambaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Да прашам, даваат поени ако одиш на вежби?

12. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Не.Не ни водат никаква евиденција дали си присутен или не.

На mambaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mambaa

mambaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Пак јас :) да не продава некој 2 збирки и 2 таблици математика за 1ва година? :D
    (по можност да се сочувани добро :) )

14. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    На веб страната на факултетот стои дека има едногодишни и двегодишни постдипломски студии. Ме интересира од што зависи на кои имате право да се запишате. Дали е во зависност од тоа дали имате дипломирано на економски факултет или на друг, или пак во зависност од тоа дали сте дипломирале со 3 или 4 години. Исто така би ви била благодарна ако споделите ваши искуства во однос на тоа колку се реални професорите во оценувањето, со оглед на тоа дека се плаќа секое пријавување на испит.

15. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    и јас сакам да знам зошто сакам од јануари и јас да одам јас се си мислам од тебе зависи дали сакаш една или две години хехе незнам ке прашам колегите кој се веке на посдипломски па ако дотогаш не одговори некој ке пишам

16. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Ајде некоја фемика ако може да ми помогне за една формула математика. Ако има некоја што знае математика нека пише лп, зашто ќе убијам човек колку сум нервозна |(

17. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    ^ Колешке, и ти ли оваа петочна вечер ја користиш за решавање задачи математика? Добро е, значи не сум сама. Не за друго, вежбите денес ме мотивираа да конечно да почнам со вежбање.

Штета што не можам да ти помогнам :(

На Micheleljubov му/ѝ се допаѓа ова.
  18. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    4.350
    Девојки џабе се трудите да решавате математика да ви кажам вака почнав да идам кај Баже и конечно сфатив ! Ви се верува дека комбинаторика јас во животов мој не сум знаела ? Во втора учев и на тестот 1 имав зошто не сум сфаќала ниту пермутации ниту пак вариаци .. но конечно ги сфатив благодарение на Баже ... Само можам стварно да ви кажам дека тешко се полага кај овој Драге на колоквиум мора солидно да знаеш зошто дава намерно тешки задачи за да може да ги решат пример од 1000 студенти 100 :)

19. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    ^ Зошто џабе? Јас рашавав нешто денес и да не се подречам добро ми оди. Не е толку тешко, само треба да се седне а јас конечно го направив тој чекор. До сега не сум имала некои проблеми со математика , лесно ги сфаќам работите а и никогаш не сум имала аверзија кон предметот.
    Во случајов ако нешто не сфатам (затоа што сепак факултет е во прашање, не е основно или средно), многу нормално дека ќе одам кај професор. Но, затоа прво треба да решавам задачи за да можам да согледам што не ми е јасно за кога ќе одам кај професорот веднаш да почнам со тие задачи и постапки кои не ми се јасни. И решен проблем. :)

20. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Абе дајте помагајте трговско на 29ти е, ДО КАЈ ТРЕБА ДА СЕ УЧИ?! Не ми викајте договор за купопродажба, зошто не се снаоѓам кај е. Значи до каде во скрипта и до каде во презентациите.