Дали некој оди на приватни часови кај Милан,ми го препорачуваат него после Баџе,но бидејќи Баџе не прима повеќе не знам дали да одам кај Милан,по што 500 денари од час не се малце. А воедно http://www.eccf.ukim.edu.mk/studiranje/ ... uvanja/193 нека ни е со среќа
Да не ти е малце касно? Зошто се оди 3 пати неделно и во тие три часа се учи цела тема, а 2 часа веќе поминаа во која било група колку што ми кажаа. И мора да се оди континуирано, јас кога го прашав рече не може да се испуштаат часови. Фаќа 100е за прв колоквиум и 100е за втор значи 200е да те спреми математика, хах.
Абе ти убаво што се учиш ама работата е што профеосорот намерно дава тешки задачи кои што на пример од 500 студенти ќе ја решат само 50 ...
Јас математика ( а и други предмети ) одев на часови кај Славица. 500ден. е еден час (саат ипол ). Кај нејзе се оди во групи од 1-4 луѓе и не е како што кажувате кај Милан на пример дека мора тие и тие денови и да не смееш да испуштиш час. Кај нејзе се договараш за кои теми сакаш да одиш и заедно се договарате за секој нареден час кога ви одговара. Значи можеш и за една недела да се спремиш
Да, јасно ми е тоа на мене дека Драге дава тешки задачи. Јас не очекувам да ги знам и точно да ги решам сите задачи на колоквиум (барем засега, но никогаш не се знае), ама тоа не значи дека треба да се откажам од вежбање. И јас ќе одам на професор, но не во група туку сама за да може да се обрне внимание само на тоа што не ми е јасно.
Mi trebaat 2 tablici i 2 zbirki po matematika,ako nekoja ima bilo sto od ova,bi bila blagodarna da mi pise lp se izvinuvam za fontot
основи на сметководство ќе има прашања само од збирката? така ми имаат кажано од претходните генрации. Само збирката да се научи, од учебникот ништо. Точно ли е ова?
Како да не се учи од учебникот? А јас што почнав да учам од учебникот ? За џабе било Колку и до кај треба за прв колоквиум?
^ Демонстраторката ни спомна дека за прв колоквиум најверојатно ќе треба да учиме до Побарување, а тоа е некаде 138/139 страна во учебникот.
На страната пишува дека предава : Математика за бизнис Математика за економисти Осигурување Осигурување Финансиска математика
А по новата програма и новиот водич пишува Математика, Осигурување и Финансиска математика. Ја те стаив
Jas sega sum vtora i nadvoresna trgovija mi e zadolzitelen predmet...pretezok mi izgeda..mn vreme mi treba da naucam bilo sto...i posle koga ke se vratam da povtoram pak nisto neznam...smrt mi e predmetov,neznam...nekako da mi pomognes,kako da go naucam polesno,na sto da obrnam vnimanie,kakvi se prasanjata?
Колеги ај ако може нешто повеќе за Применета економија-Пеце Недановски и Управување со системи-Златка Поповска.Нешто кажете ми барем да е минимално оти многу ме исплашија за овие професори.
^ Е за Златка бога ми, треба убаво загревање на столчето и исклучиво положување преку колоквиуми. Испитите и се претешки и претежно ги дава на раскажување. Инаку прашањата се и се од книга, нема некои логички па да се чудиш од кај ги извадила и оди обавезно на предавање кај неа, кажува прашања што се паѓаат.
Како да научам менаџмент? . . . . . . . . И може ли да ми каже некој што е поентава со кејсовиве??? Немам појма како да ги решавам
Колешкии ми треба помош.. Може да ми препорачате некој добар професор/ка за приватни часови математика, ама што не се почнати уште. Се јавував кај Баже, Тони, Милан сите тие се почнати со групите требало порано да сум се јавела ...ама што да правам касно ни текна со другарка ми Хелп!! што побрзо треба да почнам!
Ани на колоквиум/испит ти даваат прво две прашања од два кејса и ти треба да ги прочиташ и нормално, да ги одговориш. На Colleagues имаш прашања од кејсовите што се паѓале изминативе години, чисто да видиш од прилика како ги поставува прашањата. Инаку менаџмент се учат сите набројуванки, табели, дури и нбројуванки во реченица. Купи си прашања од Либро, се паѓа нешто и од нив. Јас кога го полагав си ги имав сите набројуванки напишано во тетратка, со пишување побргу се учи и после ги повторував цело време.