Кикеркова бара во тестот да раскажеш за некој дел од лекција или лекција. Тебе ти останува само да научиш за да разбереш. Направи некој план да си ги поврзуваш лекциите со нешто, на пример таа теорија со тоа (некоја една ствар), таа царина со тоа итн. Доволно ќе биде едно нешто да запамтиш па според тоа после ќе ти текнат работите. Финта друга за полесно учење нема, јас се сеќавам дека по 3пати ги повторував лекциите ама интересно ми беше. И да одиш на предавања, многу убаво објаснува не само за лекциите, туку и за општите состојби во РМ.
Може некој да ми помогне во потрагата по барање на професор за приватни часови по Даночно работење (даноци и се поврзано со даноците)? Благодарам
Да не му се наоѓаат на некој прашања по Финанскиски менаџмент и економија на инвестиции во електронска форма што се паѓале???
За саат ипол зема 500ден. а на часови одиш кога ќе се договориш со неа. Нема точно определени денови или време, па така можеш да одиш и само за одредени теми, или пак да одиш секој ден ако ти се брза ( и секако ако има време она )
Финансиски ретко се случува да се повторуваат прашања или задачи, претежно нови вади за секој испит, инаку имаш во групиве на фб чисто колку да видиш колку му се глупи прашањата. МИС се учат само прашањата после секоја тема, истите ги дава.
Девојки ќе може ли некоја да ми каже за Макроекономија какви се тие отворени прашања што ги дава Трајко Славески? А и добар дел од прашањата на заокружување се паѓаат од домашните, така?
Денес финансиски менаџмент пуштил список, прв пат пушта (за редовност) е сега јас денес не можев да одам на предавање, каков му е критериумот? ако ме нема еднаш на список??
Си земав трговско право прашања... Е сега сакам да ве прашам дали да ги учам прашањава и дали се паѓаат некои од нив на колоквиум ?
Во Капиштец се наоѓа, 500 денари и е час и трае саат и пол и јас сум задоволна од тоа како објаснува. Моите другарки одеа кај неа за сите предмети и беа презадоволни, одма се` положуваа.
Се цитираааам ХЕЛП + дали менаџмент мора да ги знам сите основоположницииии???????? по 1000 луѓе една теорија основале
Не дава основоположници, само теориите, а основоположници нема И јас го слушам сега финансиски, и незнам баш, но на првиот час рече дека 10 поени се од следење настава, тој повеќе пати ќе го пушти списокот е сега веројатно некој 2-3 поени носи едно потпишување...