ИНВЕСТИЦИСКИ МЕНАЏМЕНТ kaj трајко околу 60 прашања на компјутеро одговорени и кажува се број и ти поставе прашањето под тoј број. еве дел од прашањата : трите прашања на мониторинг и контрола, сценарио анализа, сместување на капацитетите, нормален и максимален капацитет, анализа на дистрибутивни канали, CAPM елементи, Мin - Max критериум и компромисен критериум, вложување на ризик ( стратегите), Прединвестиона стратегија, Анализа на сегментација, Интеркаларна камата, Ставки на готовински одлив, Планирање на потребни материјали, Конфликти, Инвестиции на поединци, Предности и слабости на NPV, студија на можноста на инвестирање, Проектен менаџер, Двете фази според животниот век на проектот, Кај опремата да се набројат точките, Претпоставки на CAPM, Сензитивна анализа, Инвестициони проекти според ризикот, Проектирање на приходи, Фази на инвестиционен циклус, Методи на контрола, Фази на проектна организација, Матрична организациска структура, Стратегиски проекти, Поделба на проектите според односот кај конкуренцијата, Анализа на времето според методот CPM
УПРАВУВАЧКО СМЕТКОВОТСТВО кај Благица : 1.Комбинација,2глава 4 здача,6глава 1 задача,3 глава 6 задача,4 глава 7 задача и 5 задача,3 глава 6,7,5 задача зависи кога како,8 глава 3 задача. 2.Комбинација 2 глава 5 задача,2 глава 11 задача,4 глава 3 задача,5 глава 4 задача,8 глава 2 задача,14 глава 2 задача. 3.Комбинација 2 глава 16 задача,4 глава 2 задача,8 глава 1 задача,14 глава 1 задача,6 глава 5 задача. 4.Комбинација 2 глава 5 задача,4 глава 3 задача,5 глава 4 задача,8 глава 2 задача,14 глава 2 задача.
Деловно комуницирање од еленица нешто од колоквиуми да не имате можеби, го поминав материјалот ама има мн поделби па затоа и прашувам на што да се осврнам..
Dali nekoj ima polagano finansiski menadzment od Fotov da mi kazhe kako odi polaganjeto i kakvi prashanja dava?
Некој да ми каже меѓународен бизнис менторски ако има полагано или онака? Подетално што да се учи? Кај проф Емилија Митева Кацарска
Дали некој има полагано финансиски менаџмент кај Фотов во скоро време да ми каже како оди испитувањето..
Zdravo, moze li da spodelite iskustvo so studiranje na UGD na ekonomski vo Stip i vo Strumica. Prednosti slabosti. Ve molam.
Zdravo,dali nekoj go ima prviot kolokvium po Finansiski menadzmet?I dali znaete kolku grupi dava ?Vi blagodaram
Колеги и колешки само да спомнам дека пишувам семинарски, проекти, дипломски и магистерски. Исто ако ви треба помош околу литература и тема пишете ми порака слободно, имам неколку сајтови каде се наоѓа корисна литература за трудови.